2012 m. sausio 30 d., pirmadienis

Tortilijos su tailandietiška vištiena


Vištienos paruošimo būdą nusižiūrėjau iš Šapiro laidos. Skonis tikrai nepakartojamas, ypatingai jei mėgstate aštriai saldoką skonį. Taip ruošiamą vištieną tikrai kartosiu.

Reikės

400 gr mažosios vištienos filė
1 čili pipiras (pas mane buvo didelis, tai dėjau pusę)
pusė laimo vaisiaus sulčių
4 skiltelės česnako
2 cm tarkuoto imbiero
2 v.š. austrių padažo
1 v.š. karamelinio sirupo (galima naudoti medų)
200 ml liesos grietinėlės
1 mango vaisius
žalias agurkas
salotų lapai
tortilijos


Vištieną supjaustyti kubeliais, dėti kapotą česnaką, čili pipirą, tarkuotą imbierą, austrių padažą ir karamelinį sirupą. Išmaišyti ir palikti bent 30 min. Per tą laiką susipjaustyti žalią agurką juostelėmis, mango vaisių mažais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus (nedaug), apkepinti vištieną, bet neilgai, ji neturi išsausėti. Kai vištiena apkepa, pilti grietinėlę ir palaukti, kol užvirs. Aš dar įdėjau į keptuvę pusę saujos kubeliais pjaustyto mango vaisiaus. Kai troškinukas užvirs, vištieną išgrėbti, į likusį padažą sudėti kubeliais pjaustytą mango vaisių (šiuo atveju kuo smulkiau, tuo geriau, greičiau suminkštės), šiek tiek patroškinti, nuimti nuo ugnies ir susmulkinti blenderiu, tai bus padažas tortilijoms.
Tortilijas pašildyti, užtepti pasigamintu padažu, dėti salotos lapus, vištienos troškinuką ir smulkintą žalią agurką, susukti tortiliją ir skanauti. Skanaus !!!

2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Vištienos piršteliai


Reikės

Mažosios vištienos filė
Majonezo
Mocarelos sūrio
Konservuoti ananasai (galima ir nedėti, bet skonis pikantiškesnis)
Kiaušinis
Krakmolas
Džiūvesėliai
Druska, pipirai

Mažąją vištienos filė plonai išmušti. Pabarstyti norimais prieskoniais. Vieną pusę ištepti majonezu, dėti tarkuoto mocarelos sūrio ir smulkiais gabaliukais pjaustyto konservuoto ananaso. Įdaro nereikia daug, jis neturi dominuoti. Susukti suktinuką. Pirmiausia apvolioti krakmole, tada kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvesėliuose. Taip paruoštus pirštelius virti riebaluose. Patiekti su mango/čili padažiuku. Skanaus !!!

Jūros gėrybių troškinukas tailandietiškai

Reikės

Jūros gėrybių (aš perku atskirai krevetes, midijas, aštuonkojus)
1 laimo
1 čili pipiro
4 skiltelių česnako
200 ml liesos grietinėlės
2 v.š. austrių padažo
1 v.š. karamelinio sirupo (galima keisti medumi)
Pundelio patražolių

Į įkaitintą keptuvę sudėti kapotą česnaką, čili pipirą. Jiems apkepus, išspausti pusės laimo sulčių, dėti austrių padažą, karamelinė sirupą. Gerai išmaišyti, leisti pakaisti, bet neužvirinti. Sudėti jūros gėrybes, gerai išmaišyti. Užvirinti. Užvirus, supilti grietinėlę ir vėl užvirinti. Užvirus, išjungti ugnį, pabarstyti petražolėmis, išmaišyti ir skanauti. Skaniausia su makaronais.

2012 m. sausio 24 d., antradienis

Kijevo kotletas

Labai mėgstu šiuos kotletukus, bet tenka kovot su savimi ir juos kepti retai, kaip bebūtų ne pats sveikiausias maistas, bet... pasilepinti kartais reikia, tiesiog būtina.

Reikės 2 kotletams

1 vištienos krūtinėlė
50 gr sviesto
druska
pipirai
džiūvesėliai
krakmolas
kiaušiniai

Pirmiausia pasigaminu sviestą, įdarui. Į kamb. temp. sviestą dedu druską, pipirus, džiovintas petražoles ir česnaką. Viskas pagal skonį. Suvynioju taip paruoštą sviestą į maistinę plėvelę ir padedu į šaldytuvą, kol sustings.
Vištienos krūtinėlę išmušti plonai, geriausia per maistinę plėvelę, kad mėsa išliktų tolygi. Pabarstyti prieskoniais. Į vidurį dėti gabaliuką sviesto ir susukti, viskas taip pat lyg gamintumėt cepelinus, svarbu, kad neliktų plyšių. Pirmiausia kotletą apvolioti krakmole, tada kiaušinyje ir džiūvesėliuose. Tuomet kotletus padedu į šaldytuvą pusvalandžiui, kad apstingtų. Po 30 min kotletus dar kartą apvolioju kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose, vėl padedu į šaldytuvą ir po geros valandos, kepu riebaluose. Pradedu kepti ant vidutinės ugnies, po truputį ją didinama baigiu kepti.
Skanaus !!!

Jogurtiniai keksiukai

Labai skanūs, kvapnūs, tiesiog tirpstantys burnoje. Mano sąraše, šie keksiukai numeris 1.


Reikės

130 gr.  jogurto (naudoti, bet kokį, šį kartą turėjau su marakujų ir persikų gabaliukais)
130 gr. margarino
4 kiaušinių tryniai
100 gr. cukraus
130 gr. miltų
70 gr. krakmolo
1 arb.š. kepimo miltelių


Cukrų ištrinti su tryniais, pilti atvėsintą tirpintą sviestą. Įmaišyti jogurtą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir krakmolu. Persijoti į trynių masę. Tešlą dėti į formeles ir kepti 190 temp. 15-20 min. Skanaus !!!

Šaltinis čia

2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Šašlikai lavaše


Tai elementarus šašlikas, jį marinuoti galima kaip norisi ir kaip mėgstama. Visa esmė jo pateikime. Ką tik iškepusį šašliką įsukti į lavašą. Tuomet lavašas prisigeria mėsos aromato ir sulčių, o dar ir smagus valgymo procesas.
Reikės

Lavašas
1 kg sprandinės
3 lapeliai lauro lapų
Druska
Pipirai
Džiovintos petražolės
Česnako granulės

Pamarinuoti šašliką. Mūsų šeimoje mėgiamas sausas marinavimo būdas. Ant gabalais supjaustytos mėsos berti druską, pipirus, petražoles ir česnako granules. Išmasažuoti mėsą ir į šaldytuvą bent jau kelioms valandoms. Verti ant iešmo ir kepti.
 Paskleisti lavašą ir ant jo sudėti ką tik iškepusią mėsą.





Sulankstyti lavašą.

Skanauti. Skanaus !!!

Lavašo suktinukai su tunu

Reikės

Lavašas (iš vieno lavašo gavosi du dideli vyniotiniai)
Žalias agurkas
Salotų lapai
Tuno savo sultyse
Kiaušiniai
Česnakas
Majonezas

Išsivirtus kiaušinius sutarkuoti, dėti traiškyto česnako, nusunkto tuno, majonezo. Išmaišyti. Lavašą padalinti į dvi dalis. Ant lavašo iškloti tuno masę, paskleisti žalio agurko juosteles ir visą plotą tolygiai padengti salotos lapais (naudoju salotas vazonėlyje), susukti vyniotinį. Taip paruoštą užkandį susukti į maistinę plėvelę ir, padėti į šaldytuvą valandai laiko. Skanaus !!!

2012 m. sausio 20 d., penktadienis

Maltos mėsos vėrinukai

Viskas čia labai paprasta, bet neprasta, ypač mėgiama vaikų.

Mėsos kukuliukams reikės

400 gr maltos mėsos
1 kiaušinis
3 riekelės batono
1 svogūnas
druska, pipirai

Aš visuomet, jei nusiperku maltos mėsos parduotuvėje, ją porą kartų dar permalu mėsmale, bet dažniausiai stengiuosi pirkti gryną mėsą ir ją susimalu pati. O malu porą kartų dėl to, kad mėsa būtų elastingesnė, vientisesnė ir iš tokios lengviau formuojasi gražūs ir tolygūs gaminiai. Permalus mėsą, įmušu kiaušinį, dedu mirkytą batoną, kepintą svogūną, druską ir pipirus. Minkau, maltą mėsą geriausia minkyti bent jau 5 min, tuomet ji būna kur kas sultingesnė. Formuoti mažus kukuliukus, virti riebaluose. Išvirusius sudėti į popieriumi dengtą dubenėlį, kad susigertų riebalai. Išspausti duonos apskritimą (naudoju sausainių formeles). Verti ant medinio iešmuko, pirmiausia kukuliuką, tada karnišoną (mažą agurkėlį) ir duonos apskritimą. Šį kartą juos visus sumoviau ant folija dengto nedidelio kopūsto. Skanaus !!!

Krevečių užkandis

 Tai užkandis, kuris patiko visiems, kuriems jis buvo pateiktas. Tad kartoti jį tenka jau ne kartą. Receptą galite rasti čia. Dedu jį prie Pasikartojančių patiekalų. Tiek kad šiose nuotraukose yra viena papildoma detalė, tai į tešlą bėriau 2 a.š. provanso žolelių, kvapas ir skonis tapo dar patrauklesni. Skanaus !!!

Lietiniai blyneliai su maltos mėsos įdaru


Kiekviena šeimininkė turi savo lietinių blynų receptą. Kepdama lietinius niekada nematuoju/nesveriu produktų, visada darau iš akies, bet gairės yra. Jei kepu lietinius su sūriu įdaru (mėsa, grybais, daržovėmis ar pan.) tai pagrindiniai produktai  yra tokie: 2 kiaušiniai, 1,5 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus, vanduo, miltai ir aliejus. Jei lietinius gaminu saldžius (su varške, su varškės sūreliais) produktai tokie patys, tik, kad vietoj vandens pilu pieno, druskos 1 a.š., cukraus 1,5 a.š. ir tešlą darau skystesnę, kad jie būtų ploni/aksominiai.
Šį kartą lietiniai buvo gaminami sūrūs. Išsikepiau 10 vnt blynų. Jiems prireikė:

2 kiaušiniai
1,5 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
apie 250 ml vandens
5 v.š. su kaupu miltų
1 v.š. aliejaus

Kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir aliejumi. Pilti vandens, viską gerai išmaišyti ir galiausiai dėti persijotus miltus. Išmaišytą tešlą, kuri turi būti skystoka. Taip paruoštą tešlą palikti pailsėti 30 min. Po laiko dar kartą išmaišyti, įkaitinti keptuvę ir kepti blynus.

Šį kartą įdarui, pasirinkau maltą mėsą. Lietiniai su malta mėsa, man yra skaniausi.

Įdarui reikės:

500 gr maltos mėsos (galima ir mažiau, bet vyrija mano mėgsta, kai įdaro būna daug)
3 pomidorai
1 didelis svogūnas
druska, pipirai
1/2 stiklinės vandens

Svogūną supjaustyti mažais kubeliais, dėti į įkaitintą keptuvę ir apkepti. Jiems apkepus sudėti maltą mėsą. Apkepinti. Nusilupti pomidorus, supjaustyti mažais kubeliais ir sudėti į keptuvę. Išmaišyti. Leisti pasitroškinti. Galiausiai supilti vandenį, sumažinti ugnį, vis pamaišant, troškinti 10 min po dangčiu, po 10 min nuimti dangtį, leisti išgaruoti vandens pertekliui. Berti druską ir pipirus. Išmaišyti. Mėsa galiausiai turi nesitroškinti, o kepti, tuomet išjungti ugnį. Šioje vietoje, aš viską sutrinu blenderiu, kad masė būtų vientisą ir sukant į blynelį nebyrėtų. Atvėsinti. Atvėsinus, įdarą įvynioti į blynelius. Skanaus !!!

2012 m. sausio 18 d., trečiadienis

Šveicariškas riešutų pyragas


Reikės

Tešlai

175 gr miltų (man jų dar prireikė apie 2 v.š.)
100 gr cukraus
125 gr margarino
1 nedidelis kiaušinis

Įdarui

400 gr įvairių riešutų
250 gr cukraus
250 gr grietinėlės 36 proc riebumo
4 v.š. medaus


Tešlos gamyba. Į dubenį persijoti miltus, berti cukrų. Išmaišyti. Dėti gabaliukais supjaustytą sviestą, turi gautis trupinukai. Įmušti kiaušinį. Viską gerai išminkyti, įsukti į maistinę plėvelę ir į šaldytuvą, 1 valandai laiko.




Įdaro gamyba. Grietinėlę, cukrų ir medų sudėti į puodą, pastatyti ant mažos ugnies ir virti, nuolat maišant, kol viskas užvirs. Šiai masei užvirus, sudėti visus riešutus, išmaišyti ir bemaišant laukti, kol viskas vėl užvirs. Užvirus, puodą nuimti nuo ugnies ir atvėsinti.

Pyrago formą iškloti kepimo popieriumi. Formą padengti tešla, geriausiai tai daryti su pirštais, nes pati tešla nėra ideali kočiojimui, nebent ją kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, bet tai reikia daryti greitai. Padengus formą tešla, supilti atvėsusį įdarą ir pašauti į 200 temp įkaitintą orkaitę 40 min. Ištraukus gerai atvėsinti ir supakavus, palaikyti bent jau kelias dienas, o idealiausia bent savaitę. Kuo ilgiau pyragas brandinamas, tuo jis skanesnis.

Ką tik ištrauktas iš orkaitės






Pastovėjęs 10 min 






Skanaus !!!


Šaltinis čia

Aštri pomidorų sriuba

Ji ypač skaniai išeina, kai lieka mėsos, keptos ant griliaus ar šašlikės. Tas dūmo kvapas, jai prideda labai nepakartojamą akcentą.

Reikės (nedideliam puodui, kažkas apie 2l)

3 nedidelės bulvės
1 indelis pomidorų savo sultyse be odelių
3 pomidorai
1 čili pipiras (arba 1,5 a.š. čili miltelių, jei norisi aštrios sriubos)
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnako
druska
cukrus
mėsos (šį kartą naudojau iškeptą šoninės šašliką. Vietoj jo galima naudoti paskrudintas šoninės juosteles ar kitą mėsą, svarbu, kad ji iki tol, būt gerai apkepta ir supjaustyta nedideliais gabaliukais)

Bulves nuskusti, supjaustyti mažais kubeliais, užpilti vandeniu, berti druską ir virti, kol vanduo užvirs.
Mažais kubeliais supjaustyti svogūnus, sukapoti česnakus. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus, dėti svogūnus. Leisti jiems šiek tiek apkepti, tada sudėti kapotus česnakus. Jiems bekepant nusilupti pomidorus, supjaustyti mažais kubeliais, dėti į keptuvę, kur čirškinasi svogūnai su česnakais. Sudėti konservuotus pomidorus, viską troškinti tol, kol masė taps vientisa. Sukapoti čili pipirą ir sudėti į keptuvę. Berti druską ir cukrų, cukraus reikia maždaug 1,5 a.š., kad atsiskleistų tikras pomidorų/čili skonis bei aromatas. Visą šį troškinuką supilti į puodą, kur verda bulvės. Kai sriuba užvirs, sudėti smulkintą/kepintą mėsą ir dar pavirti apie 10 min, ant mažos ugnies. Po 10 min., išjungti ugnį ir leisti sriubai pastovėti 10 min.Skanaus !!!

2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Šoninės šašlikas


Reikės

Šoninės (ne itin riebios)
Druska, pipirai
Maltos kalendros
Džiovintų petražolių
Džiovinto baziliko
Džiovinto mairūno
Saldžiosios ir aitrosios paprikų miltelių
Medinių iešmelių


Šią šoninę geriau marinuoti sausuoju būdu. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis, taip galima padaryti paprašant parduotuvėje, kad supjaustytų plonais griežinėliais, arba palaikant šoninę šaldyklyje, kad apstingtų ir aštriu peiliu supjaustyti. Aš dariau pastaruoju būdu.




Paimti šoninės gabaliuką ir susukti ritinėlį.







Verti ant medinių iešmukų (prieš tai juos pamirkant šaltame vandenyje 20 min). Šoninės gabaliukas turėtų būti ne didesnis nei 2-3 cm. Pasidarius jų pilną padėklą, neštis į lauką ir kepti šašlikinėje. Skanaus !!!





2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Vištienos sparneliai su majoneziniais padažais

Akcentas šiame užkandyje, padažai. Tai du padažai, kurių pagrindas naminis majonezas, tiek, kad viename iš jų papildomas ingridientas dižono garstyčios ir čiobrelis, kitame austrių padažas.

Naminis majonezas
Jį  radau www.supermama.lt portale, paskelbė narė Glacee.


1 trynys
puse šaukštelio garstyčių miltelių
1/2 v.š. cukraus
1 citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
druska, pipirai
Dižono garstyčių padažui. 1 v.š. dižono garstyčių ir 1,5 a.š. džiovintų čiobrelių.
Majonezo ir austrių padažui. 1 v.š. austrių padažo.

Trynį, garstyčias, cukrų, pipirus sudėti į gilesnį indą. Viską suplakti, tada po lašą pradėti pilti aliejų - įpilti, paplakti, po to vėl lašas, po to vėl... supylus maždaug pusę aliejaus majonezas gerokai sutirštėja, tada supilti citrinos sultis, suplakti, majonezas žymiai pašviesėja. Tada aliejų galima pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakti. Pabaigoje suberti prieskonius. Šioje vietoje reikia sudėti arba dižono garstyčias/čiobrelius, arba moliuskų padažą. Išmaišyti.
Patarimas. Prieš gaminant majonezą, aliejų kelias valandas pastatyti į šaldytuvą, tuomet majonezas geriau išsiplaks ir prilygs parduotuviniam majonezui. Tas pats ir su citrina.

Sparnelius, marinuoti kaip kam patinka. Kuomet juos tiekiu su kažkokiais padažais, tai jų marinavime nepersistengiu, pakanka druskos ir pipirų. Kepiau orkaitėje 200 temp, vis pavartydama, kol gerai apskrudo.

Lazanija

Atvirai pasakysiu, prieš lazaniją daug metų buvau nusistačiusi priešiškai. Kiek jos teko ragauti, o tai buvo viešojo maitinimo įstaigose, ji man pasirodė neskani. Gal dėl to, kad jos visos buvo pilnos pomidorų padažo (ko labai nemėgstu) ir labai daug tįstančio sūrio (kas man ir mano šeimai taip pat ne prie širdies). Tad lazanija man asocijavosi su makaronais, malta mėsa, daug pomidorų padažo ir tiek pat daug tarkuoto sūrio, bendrai vaizdas toks, kad makaronai plaukiojantys riebaluose. Tačiau, aš nebūčiau, aš, jei nesistengčiau atrasti man patinkančio varianto, kas būtų makaronai, malta mėsa su švelniu pomidorų akcentu, šiek tiek fermentinio sūrio, ne per daug bešamelio padažo ir nedideliu sluoksniu parmezano sūrio.

Reikės (nedidelei skardelei)

250 gr lazanijos makaronų
500 gr kiaulienos kumpio maltos mėsos
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 pomidorų
150 gr fermentinio sūrio
50 gr tarkuoto parmezano
1 v.š. su kaupu miltų
pieno (jo pyliau iš akies, kad padažas būt nei per skystas, nei per tirštas, tikriausiai +- kažkas 300 ml)
sviestas (man prireikė pusės pakelio)
druska, pipirai, provanso žolelės

Pirmiausia pasiruošti mėsos padažą. Ant gerai įkaitintos keptuvės pakepinti smulkintą svogūną ir kapotą česnaką Jiems šiek tiek pakepus, sudėti maltą mėsą. Jai šiek tiek pakepus, įpyliau pusę stiklinės vandens, sumažinau ugnį ir leidau mėsai gerai pasitroškinti, apie 15 min. Per tą laiką, nusilupti pomidorus, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į keptuvę ir leisti toliau troškintis. Galiausiai dėti druskos, pipirų ir provanso žolelių. Leisti troškintis, kol išgaruos vandens perteklius, nes mėsa turi gautis ne per skysta.
Bešamelio padažas. Gerai įkaitinti keptuvę, dėti sviestą, ištirpinti. Berti miltus, išmaišyti, leisti miltams šiek tiek pakepti. Pilti pieną. Išmaišyti. Ant mažos ugnies kaitinti, kol padažas sutirštės. Dėti prieskonius. Man labai patinka ir tinka bešamelio padaže, porų druska.
Susitarkuoti sūrius.
Paimti skardą, dugną ištepti riebalais. Sluoksniuoti. Kadangi pas mane makaronai buvo tie, kurių nereikia apvirti, tai darbas vyko greitai. Sluoksniavau: makaronai, malta mėsa, šiek tiek padažo, nedidelė sauja fermentinio sūrio, vėl makaronai ir t.t. Šiaip daugumoje receptų, nurodo, kad viršutinis sluoksnis turi būti mėsos ir sūrio, man labiau patinka makaronų, padažo ir parmezano.


 Lazaniją kepiau 180 temp 35 min., tada apibarsčiau parmezano sūriu ir dar pakepiau apie 10 min. Skanaus !!!



2012 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Tarybiniai kotletai

Šį receptą, gavau prieš penkis metus iš vienos tarybinių laikų virėjos, dirbusios mokyklos valgykloje. Tai labai minkšti, sultingi kotletukai, idealiai tinkantys su bulvių koše ir marinuotų burokėlių mišraine.

Reikės

500 gr maltos mėsos
1/3 mirkyto batono (anais laikais, batono ir maltos mėsos santykis neretai išaugdavo iki pusės batono)
1 didelio svogūno
druska
pipirai
pusė indelio grietinės(gali būti ir šiek tiek daugiau)
pusė pakelio sviesto
džiuvesėlių
2 kiaušinių

Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu/apkepintu svogūnu, mirkytu batonu, kiaušiniais, druska ir pipirais. Formuoti kotletukus, apvolioti džiuvesėliuose (jų neturi būti daug, tik, kad lengvai padengtų kotletą). Įkaitinti keptuvę, apkepinti kotletus iš abiejų pusių. Apkepusius sudėti į gilesnę skardą. Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti grietinę, aš dar šiek tiek įpilu vandens (kažkas 1/3 stiklinės), berti šiek tiek druskos, pipirų ir užpilti ant kotletų. Grietinės/sviesto mišinys beveik apsems kotletus. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, dėti kotletus ir kepti apie 20-25 min. Kad jie iškepę, matysis iš sugerto padažo, jo beveik nelieka. Skanaus !!!

2012 m. sausio 11 d., trečiadienis

Sūrus pyragas "Dunojus" su pikantiška mišraine

Reikės

500 gr miltų (man dar prireikė 2 v.š.)
2,5 a.š. sausų mielių
2 v.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
200 ml pieno
200 gr sviesto
1 kiaušinis

Įdarui

šį kartą dariau pikantišką mišrainę, kuriai prireikė

4 kaiušinių
3 skiltelių česnako
60 gr fermentinio sūrio
2 v.š. majonezo (aš maišiau 1 v.š. majonezo ir 1 v.š. grietinės)

Tešlos gamyba. Šiltą pieną sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, išmaišyti, pridengti ir palaikyti 15 min, kol susidarys kepurėlė. Per tą laiką persijoti miltus, berti druskos ir išmaišyti. Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį, pjaustytą gabaliukais, sudėti į miltus ir sutrinti. Turi gautis smulkūs trupinukai. Ant jų supilti mielių/pieno mišinį. Išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Pasidaryti pikantišką mišrainę. Išvirti kiaušinius, sutarkuoti per smulkią tarką, įspausti česnaką, įtarkuoti sūrį, dėti majonezą.
Pasiruošti formą. Tinka bet kokia(svarbu ne per didelė), dugną iškloti kepimo popieriumi.
Padalinti tešlą į 9 gabaliukus. Paimti vieną gabaliuką, lengvai pakočioti, dėti įdaro ir gerai užspausti, suformuoti kamuoliuką. Dėti į skardą. Kamuoliukus aptepti kiaušinio plakiniu, pabarstyti pasirinktinai sezamo sėklom, aguonom, šiuo atveju pabarsčiau provanso žolelėmis.

Pašauti į orkaitę 200 temp. 30 min. Dažnai šį pyragą naudoju kaip užkandį(tik pamažinu kamuoliukus, tada vietoj 9 kamuoliukų, darau 18), vietoj duonos prie daržovių sriubos. Skanaus !!!


Šaltinis čia

2012 m. sausio 10 d., antradienis

Kepti šonkauliukai imbiero marinate


Reikės

500 gr šonkauliukų
10 gr imbiero šaknies
4 skiltelių česnako
Druska
Pipirai


Druską sutrinti su česnaku, imbiero šaknimi, pipirais. Turi gautis tiršta masė. Gerai įtrinti šonkauliukus, vis pamasažuojant, kad mėsa būtų sultinga. Taip pamarinuotą mėsą, palaikyti nemažiau kelių valandų (pamarinavau ryte, vakare kepiau).
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepti šonkauliukus iš abiejų pusių. Po to sudėti į skardą ir pašauti į 190 temp orkaitę 25 minutėms.Skanaus !!!