2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

Ryžių lapų suktinukai su krevetėmis ir mango


Reikės

Ryžių lapai
Mango
Krevetės
Salotų lapai
Agurkas



Užkandžiai iš ryžių lapų man labai patinka, tai lengvi, gaivūs ir gan sotūs užkandžiai. Juolab,  įdarai gali būti kokie tik šauna į galvą. Man skaniausia su krevetėmis arba su vištiena. Padažai prie tokių užkandžių taip pat gali būti įvairiausi:
1. Paprasčiausias. Sumaišyti grietinę su austrių padažu ir viskas.
2. Saldžiarūgštis čili padažas.
3. Apelsinų-mango-čili džemas (receptą įdėsiu artimiausiu metu).
4. Kriaušių-spanguolių-čili džemas (receptą taip pat įdėsiu artimiausiu metu).
5. Naminis bazilikų padažas (receptą įdėsiu taip pat artimiausiu metu :) ).

Dabar prie eigos.

Pradžioje susipjaustyti įdarui skirtus ingridientus. Agurką ir mango supjaustyti šiaudeliais. Krevetes šiek tiek apkepti su česnaku ir čili pipiru, joms apkepus dėti medaus, kad jos šiek tiek karamelizuotųsi. Atidėti jas, atvėsinti.
Paimti ryžių lapą, pamerkti į šiltą vandenį ir palaikyti, kol suminkštės.
Ištraukti lapą, padėti ant lygaus paviršiaus, su ranka nubraukiant vandens perteklių, į centrą dėti salotos lapą, šiaudeliais pjaustytus agurkus ir mango vaisių, kelias krevetes. Aš dar užpilu šiek tiek naminio bazilikų padažo, galima dėti vien baziliko lapelį, skonis iš ties tampa išskirtinis. Ir susukti suktinuką. Kuomet pasidarau visus suktinukus, jie jau tvirtai sulimpa, perjaunu per pusę. Pasiruošiam padažą ir skanaujm.


Skanaus !!!

Žuvis su krevečių padažu ir kuskusu



Reikės

1 kg žuvies filė
1 laimo vaisius
druska, pipirai
2 skiltelės česnako
kuskusas

Padažui

250 gr krevečių
250 ml grietinėlės 10 proc
druska
sauja kapotų petražolių
3 skiltelės česnako

Eiga

Žuvies file supjaustyti norimais gabaliukais. Svarbiausia nebūtų per daug ploni. Sudėti gabaliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstyti druska, pipirais, pašlakstyti laimo vaisiaus sultimis ir apibarstyti kapotu česnaku. Pašauti į orkaitę 15 min, temp. 175 temp.

Padažas. Keptuvėje ištipinti gabaliuką sviesto, įpilti šiek tiek aliejaus, kad sviestas nesviltų. Sudėti kapotą česnaką. Kuomet česnakas pradeda skleisti savo aromatą, sudėti krevetes. Pamaišyti, leisti krevetėms sušilti, jų nereikia perkepti, kad netaptų guminės. Suberti kapotas petražoles, pamaišyti ir supilti grietinėlę. Pamaišyti, leisti padažui užvirti ir iš karto nuimti nuo ugnies. Berti druskos pagal skonį.

Kuskusas. Kuskusą suberti į puodą, užpilti verdančiu vandeniu per pirštą, uždengti ir palaikyti 5-7 min. Atidengus dėti sviesto ir druskos pagal skonį. Išmaišyti.

Viską serviruoti lėkštėje ir mėgautis.

Skanaus !!!