2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis
Vištienos suktinukas su pelėsiniu Brie sūriu ir špinatų padažu
Reikės
Vištienos krūtinėlės
Indiško kmyno
Kario
Česnakinės druskos
Raudonųjų pipirų (tinka kvapnieji)
Brie sūrio
Medaus arba auksaspalvio sirupo
Padažui
2 morkos
pusė pakelio šaldytų špinatų
1 didelė galvutė svogūno
2 skiltelės česnako
gabaliukas sviesto, aliejaus
druska, pipirai
100 ml grietinėlės
Krūtinėlę plonai išmušti. Indišką kmyną, karį, česnakinę druską ir pipirus sumaišyti ir gerai įtrinti krūtinėlę ( prieskonių kiekis pagal skonį). Krūtinėlės vieną pusę ištepti medumi ir dėti brie sūrio (negailįti jo). Krūtinėlę susukti ir įvynioti į foliją. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti apie 30 min, svarbiausia neperkepti, kad krūtinėlė neišsausėtų.
Morkas sutarkuoti per "burokinę" tarką, svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais, česnaką smulkiais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, sudėti šaldytus špinatus, leisti jiems atitirpti, tuomet pilti šiek tiek aliejaus ir sudėti morkas, joms pasitroškinus sudėti svogūnus. Leisti viskam gerai pakepti. Tuomet dėti gabaliuką sviesto ir česnaką. Viską pagardinti druska ir pipirais ir pačiame gale pilti grietinėlę, leisti padažui užvirti.