2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis
Bulvių suktinukai vištienos odelėse
Reikės
Bulvės
Krakmolas
Kiaušinis
Džiovintų grybų (juos galima keisti pievagrybiais, virta ar apkepta mėsa, daržovėmis)
Svogūnas
Vištienos odelės
Druska
Pipirai
Bulves išvirti, palaukti, kol atvės, sumalti mėsmale. Dėti kiaušinį ir krakmolo. Gerai išminkyti. Tešla turi gautis ne per kieta, šiek tiek turi lipti prie rankų. Aš naudojau tokias proporcijas: 6 didelės bulvės/1 kiaušinis/2 su kaupu šaukštai krakmolo.
Įdarui naudojau džiovintus grybus. Juos pamirkiau, išviriau ir sumaliau mėsmale. Atskirai ant sviesto apkepiau smulkiai pjaustytą svogūną. Sumaišiau su grybais, dėjau druskos ir pipirų.
Odeles iš anksto reiktų pamarinuoti. Dėti druskos, pipirų, smulkiai kapoto česnako, jei patinka aštriau, galima šiek tiek pabarstyti čili ir garstyčių miltelių.
Paimti nedidelį gabaliuką bulvių tešlos, padaryti blynelį, dėti įdaro ir susukti vyniotinį. Iškloti vištienos odelę, išorine puse į apačią. Dėti vyniotinuką ir apsukti jį odele, dėti į skardą, siūle į apačią.
Kepti 190-200 temp., kol apskrus. Skaniausia patiekiant su grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą