2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis
Universalios bandelės
Tai yra mėgstamiausios mano šeimos bandelės. Kodėl jos universalios? Ogi, todėl, kad jas galima įdaryti kuom tik širdis geidžia, gaminau su lašinukų įdaru, su virtos mėsos įdaru, su pikantiškomis salotomis, su džemu ir t.t. ir pan. Vakar jas iškepiau, nes reikėjo panaudoti keptos vištos likusią krūtinėlę. Tad šiandien ryte, mano vyrukai mėgavosi naminiais submarinais :).
Šį receptą paėmiau iš šio blog'o http://www.sonatinos-receptai.lt/
Reikės
500 gr miltų ( gali prireikti šiek tiek daugiau, bent man visuomet prireikia dar apie 100 gr)
11 gr sausų mielių
0.5 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
200 ml šilto pieno
200 gr kamb. temp. sviesto
Į šiltą pieną dėti mieles ir cukrų, gerai išmaišyti ir uždengti, kol susidarys puta. Per tą laiką, persijoti miltus, berti druską, išmaišyti. Dėti kubeliais supjaustytą sviestą. Rankomis sutrinti sviestą su miltais, turi gautis birūs trupinukai, galiausiai supilti pieno ir mielių mišinį. Suminkyti. Turi gautis blizgi, elastinga tešla.
Taip paruoštą tešlą įsukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Ištraukus iš šaldytuvo, tešla padalinti į 8 lygias dalis (arba į 16 mažų dalių). Paėmus vieną gabaliuką, jį iškočioti 1 cm storiu ir susukti.
Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 200 temp įkaitintoje orkaitėje 25 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą