2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis
Naminės dešrelės su balzaminiais svogūnais ir česnakinėmis bulvėmis
Reikės
Naminės dešrelės
Bulvės
5 raudoni svogūnai
Česnakas (naudojau visą galvutę)
Šviežios petražolės, krapai (pagal skonį, aš naudojau po gerą pundelį)
Druska (pakeliui naudoju 1 a.š.)
1 v.š. cukrus
1 v.š. balzaminis actas
Pakelis sviesto
Nuskusti vienodo dydžio bulves ir apvirti. Nuo užvirimo virti apie 15 min. Nupilti vandenį ir atvėsinti.
Paruošti sviestą. Sviestas reikalingas kambario temperatūros. Jį dėti į gilesnį indą, berti druską, kapotą česnaką ir prieskonines žoleles. Visus prieskonius dėti pagal skonį, man labai patinka išraiškingesnis skonis.
Sviestą gerai išmaišyti.
Česnakinį sviestą susukti į plėvelę. Ir padėti į šaldytuvą. Šį sviestą aš naudoju daug kur, labai skanu marinuojant vištą, jį pakišti po odą, tinka sausesnei mėsai (kumpiui, krūtinėlei ir pan.), kai ji kepama orkaitėje.
Taip paruoštą sviestą, dėti į šaldytuvą.
Bulvių paruošimas. Iš folijos padarykite krepšelius, į kiekvieną krepšelį sudėkite po 2-3 bulves, ant jų dėkite paruošto česnakinio sviesto ir į orkaitę. 190 temp. kepkite, kol bulvės paskrus, per tą laiką kelis kartus pavartykite jas, kad sugertų visą sviestą.
Užkaisti dešreles, kol jos verda, pusžiedžiais supjaustyti svogūnus.
Įkaitinti keptuvę pilti šiek tiek aliejaus, sudėti svogūnus ir kepinti. Jų perkepinti nereikia. Jiems suminkštėjus, berti cukrų ir druską, galiausiai balzaminį actą. Ragaukite.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą