2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis
Virtinukai su mėsa
Proporcijos gaminant šiuos virtinukus:
2 kiaušiniai
2 v.š. aliejaus
+- 500 gr miltų
pusė stiklinės vandens
druska
Šį kartą įdaras iš faršo:
500 gr faršo
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
druska
pipirai
Tešlos gaminimas. Išplakti kiaušinius, pilti aliejų, berti druską. Gerai viską išplakus, berti stiklinę miltų, išmaišyti, vėl berti miltus ir išmaišyti. Vandenį reikia pilti tik tuomet, kai tešla nebesimaišys šaukštu. Viso vandens iš karto pilti nereikia, tik po truputį. Tešla gaunasi minkšta, nelipni ir labai elastinga. Išminkius tešlą, padėti į dubenį ir leisti jai pailsėti 30 min.
Įdaras. Aš kuomet gaminu tarkinius cepelinus ir virtinukus, į maltą mėsą įtarkuoju svogūną ir česnaką. Tarkuoju per pačią smulkiausią tarką. Tuomet faršas labai sultingas ir aromatingas. Dedu druską, pipirus.
Formuoti virtinukus.
Turėtų būti skanūs virtinukai. Dar niekad nebandžiusi pati pasigaminti, tik pusfabrikačius nusiperku maximoi. Būtinai išbandysiu.
AtsakytiPanaikinti