2012 m. vasario 5 d., sekmadienis
Kiaulienos išpjova pagal Larisą Kalpokaitę
Perskaičius receptą "Žmonių" žurnale, kiek išgąsdino alkoholio kiekis patiekale, bet receptas yra receptas, norėjosi išbandyti. Juolab, kad išpjova mūsų šeimoje mėgiama mėsa. Brendis iš tiesų karamelizuoja mėsą, o vynas, net nežinau, kitą kartą gal net pakeisčiau jį kažkuom nealkoholiniu, tačiau tai jau kiekvienos šeimininkės išmonės reikalas.
Reikės
Kiaulienos išpjova (aš turėjau 400 gr)
50 gr brendžio
150 gr grietinėlės
druska, pipirai
150 ml balto sauso vyno
Pirmiausia, prieš kepant, išpjovą pabarstyti druska ir pipirais. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę supilti brendį ir jį uždegti, kad mėsa karamelizuotųsi ir išliktų sultinga. Taip apkeptą mėsą dėti į nedidelę, gilesnę skardelę ir supilti vyną. Pašauti į orkaitę 190 temp 25 min, tuomet supilti grietinėlę ir vėl į orkaitę, kol grietinėlė užvirs. Traukti iš orkaitės ir mėgautis. Labai sultinga ir aromatinga mėsa, kartosiu ne kartą. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą