2012 m. vasario 15 d., trečiadienis
Trapios tešlos krepšeliai su musu
Trapios tešlos krepšeliams
50 gr miltų
50 gr minkšto sviesto
50 gr cukraus pudros (arba itin smulkaus cukraus)
50 gr gliukozės (šį kartą naudojau auksaspalvį sirupą)
Įdarui
Įdarui galima naudoti viską ko geidžia širdis, pradedant spalvotos želė trupinukais, plakta grietinėle, varškės kremu ar pan. Šį kartą naudojau Dr. Oetker firmos musą.
Minkštą sviestą išsukti su cukraus pudra iki baltumo, tuomet įmaišyti sirupą ir miltus. Tešla turi gautis štai tokia :
Tuomet įkaitinti orkaitę iki 190 temp., paimti skardą, iškloti ją kepimo popieriumi ir išpiešti apskritimus.
Tuos apskritimus užpildyti tešla.
Pašauti į orkaitę 5-6 min. Iškepus, ištrauki skardą iš orkaitės ir apie minutę palaikyti, kol šiek tiek atvės, nes imant iš karto, sausainėliai suplyš ir nebus elastingi, šiek tiek atvėsus jie pasiduoda formavimui. Jiems šiek tiek atvėsus, formuoti krepšelius, aš uždedu ant metalinės keksiuko formelės.Uždėjus ant formelės palaikyti, kol pilnai sustings. Gaunasi trapios karamelės ir trapaus sausainėlio derinys. Skanu, saldu, o ko daugiau reikia per šventes :)
Skanaus !!!
Šaltinis Cara Hobday, Jo Denbury. Patiekalų puošyba.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą