2012 m. kovo 2 d., penktadienis
Medaus keksas
Šis keksas patiks tiems, kurie mėgsta drėgnus, ne itin saldžius saldėsius.
Reikės
150 gr sviesto
4 kiaušiniai
2 v.š. cukraus
4 v.š. skysto medaus ( tinka auksaspalvis sirupas)
125 ml skystesnio jogurto
apie 450 ml miltų ( tešla turi gautis tiršta)
3 v.š. krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
Sviestas turi būti kambario temperatūros. Jį išsukti su cukrumi, dėti kiaušinius ( po vieną, vieną įdedant būtina gerai išsukti, tuomet dėti kitą). Pilti jogurtą, vėl gerai išsukti. Dėti medų. Miltus sumaišyti su krakmolu, soda ir kepimo milteliais ir suberti į pasiruoštą tešlą. Viską gerai išsukti. Formą ištepti riebalais ir supilti tešlą. Pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę ir kepti +- 50 min, tikrinti mediniu pagaliuku. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą