2012 m. kovo 30 d., penktadienis
Silkė smetoniškai arba keptos silkės kepsneliai
Reikės
4 silkės filė
1 stiklinė pieno
1 didelis rūgštus obuolys
1 svogūnas
1 kiaušinis
majonezo
folijos
pipirų
Pirmiausia apdoroti silkę. Geriausia, kad silkė būtų silpnai sūdyta. Paimti dubenį, pilti pieną ir sudėti silkę, palaikyti 30 min. Kad neliktų sūrumo, nes bekepant silkė, jei nemirkyta, tampa labai sūri. Pienas tą sūrumą neutralizuoja. Pamirkytą silkę gerai nusausinti. Aš, kiekvieną silkės filė gabaliuką dar padalinau per pusę, kad nebūtų jau labai dideli kepsneliai.
Pasidaryti įdarą. Obuolį nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka, svogūną smulkiai sukapoti, berti pipirus ir įmušti kiaušinį. Viską gerai išmaišyti.
Paimti folijos gabaliuką, dėti gabaliuką silkės.
Ant silkės paskleisti įdaro.
Tuomet dėti kitą silkės gabaliuką.
Sandariai užlankstyti foliją, gerai paspaudus.
Įkaitinti orkaitę iki 180 temp. Dėti silkės kepsnelius ir kepti 25 min. Silkei iškepus, ją išimti iš folijos ir aptepti majonezu. Skanaus !!!
Šaltinis Kūčių ir Kalėdų vaišės. 2009/12
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą