2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis
Šoninės juostelės su raudonėliu
Patiekalas labai paprastas, tiek, kad mėsos marinavimui pasirinkau šviežias žoleles, kurios patiekalui suteikė neapsakomą aromatą ir labai gerą skonį. Kai darže užderi prieskoninės žolelės, nuodėmė būtų jų nenaudoti.
Reikės
600 gr šoninės ( rinkausi liesą, kur mėsos daugiau, nei lašinuko)
geros saujos kapoto šviežio raudonėlio
pusė saujos salierų lapų
6 skiltelės česnako
druskos, pipirų
Šoninę supjaustyti juostelėmis. Ant mėsos berti smulkiai kapotus raudonėlius ir saliero lapus, galiausiai kapotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai įtrinti į šoninę. Palikti valandėlei pastovėti.
Šią šoninę kepiau kepimo rankovėje, galima ją kepti ir paprastai, jei norisi apskrudusios mėsos, galima troškinti. Paruošimo būdas ne toks svarbus, šviežių žolelių aromatas ir jų suteikiamas skonis nenukentės.
Orkaitę įkaitinau iki 190 temp ir kepiau apie valandą laiko, kartu su bulvėmis. Skonis nepakartojamas. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą