2012 m. gegužės 15 d., antradienis
Žydiškas kugelis pagal Beata
Rekės
200 gr vermišėlių
400 gr varškės
3 kiaušiniai
200 gr grietinės
2 v.š. cukraus ( dėjau 3 v.š., nes nedėjau razinų)
žiups. druskos
2 v.š. džiuvesėlių
2 v.š. rudojo cukraus
sviesto gabaliukų (aš sudėjau kažkas 100 gr)
Pirmiausia pasiruošti vermišėlius. Aš jų neverdu, o užpilu verdančiu vandeniu, beriu druskos, palaikau, kol suminkštėja, nusiunkiu.
Varškę ištrinti su kiaušiniais, cukrumi ir druska. Jei mėgstate, berkite nuplikytas razinas. Galiausiai makaronus. Viską gerai išmaišyti ir visą masę supilti į riebalais ir džiuvesėliais išteptą formą. Viršų pabarstyti džiuvesėliais ir ruduoju cukrumi, ant viršaus sudėti mažais gabaliukais supjaustytą sviestą. Kepti 180 temp įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą