2012 m. birželio 8 d., penktadienis
Raudoname vyne troškinta jautiena
Reikės
jautienos (išpjova, nugarinė ar pan.)
jūros druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
saujos džiūvesėlių
200 ml sauso raudono vyno
1 obuolys
2 dideli svogūnai
4 skiltelės česnakų
1 v.š. cukraus
Jautieną apibarstyti jūros druska, pipirais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Palaikyti 30 min.
Jautieną apvolioti džiūvesėliuose ir apkepti iš visų pusių, gerai įkaitintoje keptuvėje. Atidėti.
Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, česnaką didesniais gabaliukais. Apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Užberti cukraus, šiek tiek druskos. Galiausiai supilti vyną, leisti šiek tiek pavirti, kad išgaruotų alkoholis. Ant svogūnų/česnakovyno uždėti jautieną, pavartyti.
Paimti gilesnę skardą, dėti mėsą, ant jos užpilti visą keptuvės turinę, aplinkui išdėlioti nuluptas obuolio skilteles. Skardą uždengti folija ir kepti 190 temp įkaitintoje orkaitėje, apie valandą laiko (laikas priklauso nuo mėsos dydžio).
Šį kartą patiekiau su bulvių kroketais. Mėsa gaunasi labai aromatinga, minkšta.
P.S. jei nenorite naudoti vyno, labai tinka skiestos vynuogių arba aronijų sultys.
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą