2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Marinuoti agurkėliai arba Uspaskicho agurkėliai



Mano skoniui idealūs agurkėliai. Patiks tiems, kuriems patinka traškūs, saldžiarūgščiai agurkai.
Receptas rastas www.supermama.lt portale.


Reikės

1 litrui vandens:
5 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos
100 g acto
2 vyšnių lapai
2 serbentų lapai
1 a.š. garstyčių grūdelių
krapo stiebelį su nedideliu žiedynu
6 kvepiantys pipiriukai
lauro lapelis
1 tabletės aspirino

Agurkus gerai nuplauti, nusausinti. Slovikus ir dangtelius nupilti verdančiu vandeniu.
Slovikus prikišti agurkais, dėti vyšnių lapus, serbentų lapus, garstyčių grūdelius, krapus, pipiriukus, lauro lapelius.
Marinatą iš cukraus, druskos, acto ir vandens, užvirinti. Jam užvirus, supilti į slovikus su agurkais, uždengti dangeteliais ir leisti atvėsti. Jam atvėsus, marinatą supilti atgal į puodą ir dar kartą užvirinti. Į slovikus su agurkais dėti aspiriną ( 1 l=1 tabletė; ji reikalinga tam, kad "nenušaudytų" dangteliai) ir supilti verdantį marinatą. Gerai užsukti dangtelius, apversti, dangteliais į apačią, uždengti sandariai rankšluoščiu ir laikyti parą laiko, kol visiškai atvės ir nešti į tamsųjį kambarėlį. Skanaus !!!

2 komentarai: