Reikės
Vištienos krūtinėlė
Pamarinavimui
Žiupsnelis apelsininių pipirų
Provanso žolelės
Druska
Džiovintos petražolės
Padažui
250 ml 12% riebumo grietinėlės
1 v.š. medaus
1 v.š. garstyčių
Žiupsnelis druskos
Pusę baltosios poro dalies
3 skiltelės česnako
Krūtinėlę vienoje pusėje įpjauti kelis kartus. Pabarstyti pipirais, druska, petražolėmis, provanso žolelėmis. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepinti krūtinėlę iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė, bet neperkepinti, kad ji išliktu sultinga. Bebaigiant jai kepti dėti žiedais pjaustytą porą ir traiškytą česnaką. Jiems šiek tiek apkepus, pilti giretinėlę, kai grietinėlė pradės virti, išimti krūtinėlę, dėti druską, medų, garstyčias, palaukti, kol užvirs. Užvirus sudėti atgal krūtinėlę, dar patroškinti porą minučių, neilgiau. Dėti į lėkštes ir skanauti, labai sultinga ir aromatinga vištienos krūtinėlė, o kas svarbiausia ilgai neužtrunkanti gamyba, prireiks ne daugiau nei 30 min. Skanaus !!!
2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis
2011 m. gruodžio 26 d., pirmadienis
Keptas viščiukas su apelsinais
Reikės
2 kg viščiuko
2 apelsinai
Marinatui
20 skiltelių česnako
200 ml apelsinų sulčių
50 ml skysto medaus
Druska
Pipirai
2 a.š. čili miltelių
Česnakiniam sviestui, skirtam po oda
200 gr sviesto
5 skiltelių česnako
Petražolių lapelių
Druska
Viščiuko marinavimas. Į apelsino sultis, sudėti medų, druską, pipirus, čili miltelių, traiškytą česnaką. Išmaišyti. Viską supilti ant viščiuko, įtrinti. Marinuoti parą laiko, kas kelias valandas vis pavartant, kad įsigertų tolygiai.
Pasiruošti sviestą. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su druska, traiškytais česnakais, petražolėmis, sumaišyti.
Prieš kepant visą vištą įtrinti česnakiniu sviestu, labiausiai jo sukišti po oda, ties krūtinėle. Į vidų sudėti ketvirčiais pjaustytus apelsinus, užsiūti siūlę, kad neišbėgtų visas skystis.
Viščiuką dėti į skardą, kartu paskleisti bulves, viską uždengti folija, kepti 200 temp 1 val, tada nuimti foliją ir dar kepti 45 min, kol apskrus. Likus iki kepimo pabaigos 10 min, ištepti vištą likusiu česnakiniu sviestu. Skanaus !!!
2 kg viščiuko
2 apelsinai
Marinatui
20 skiltelių česnako
200 ml apelsinų sulčių
50 ml skysto medaus
Druska
Pipirai
2 a.š. čili miltelių
Česnakiniam sviestui, skirtam po oda
200 gr sviesto
5 skiltelių česnako
Petražolių lapelių
Druska
Viščiuko marinavimas. Į apelsino sultis, sudėti medų, druską, pipirus, čili miltelių, traiškytą česnaką. Išmaišyti. Viską supilti ant viščiuko, įtrinti. Marinuoti parą laiko, kas kelias valandas vis pavartant, kad įsigertų tolygiai.
Pasiruošti sviestą. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su druska, traiškytais česnakais, petražolėmis, sumaišyti.
Prieš kepant visą vištą įtrinti česnakiniu sviestu, labiausiai jo sukišti po oda, ties krūtinėle. Į vidų sudėti ketvirčiais pjaustytus apelsinus, užsiūti siūlę, kad neišbėgtų visas skystis.
Viščiuką dėti į skardą, kartu paskleisti bulves, viską uždengti folija, kepti 200 temp 1 val, tada nuimti foliją ir dar kepti 45 min, kol apskrus. Likus iki kepimo pabaigos 10 min, ištepti vištą likusiu česnakiniu sviestu. Skanaus !!!
Marinuota kepta jūros lydeka
Reikės
1 kg jūros lydekos
Miltai
Druska
Pipirai
Marinatui
100 ml acto
100 ml pomidorų padažo
3 morkos
1 obuolys
Petražolės šaknis
2 svogūnai
8 juodųjų pipirų
3 lapeliai lauro lapai
2 kvapieji pipirai
Petražolių lapeliai
Druska
1 stiklinė vandens
Žuvį supjaustyti, apvolioti miltuose ir apkepti. Atvėsinti.
Marinatui. Petražolės šaknį ir svogūnus susmulkinti kubeliais, morkas bei obuolį sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepti pirmiausia morkas, petražolės šaknį, po to svogūnus, galiausiai obuolį. Sumažinti ugnį, troškinti 15 min. Sudėti pomidorų padažą, prieskonius, uždengti ir troškinti dar 10 min. Supilti actą, vandenį, petražolių lapelius, kai užvirs nukelti nuo ugnies. Atšaldyti marinatą. Atšaldytą marinatą pilti ant žuvies ir į šaldytuvą 1-2 paroms.
1 kg jūros lydekos
Miltai
Druska
Pipirai
Marinatui
100 ml acto
100 ml pomidorų padažo
3 morkos
1 obuolys
Petražolės šaknis
2 svogūnai
8 juodųjų pipirų
3 lapeliai lauro lapai
2 kvapieji pipirai
Petražolių lapeliai
Druska
1 stiklinė vandens
Žuvį supjaustyti, apvolioti miltuose ir apkepti. Atvėsinti.
Marinatui. Petražolės šaknį ir svogūnus susmulkinti kubeliais, morkas bei obuolį sutarkuoti burokine tarka. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepti pirmiausia morkas, petražolės šaknį, po to svogūnus, galiausiai obuolį. Sumažinti ugnį, troškinti 15 min. Sudėti pomidorų padažą, prieskonius, uždengti ir troškinti dar 10 min. Supilti actą, vandenį, petražolių lapelius, kai užvirs nukelti nuo ugnies. Atšaldyti marinatą. Atšaldytą marinatą pilti ant žuvies ir į šaldytuvą 1-2 paroms.
Bulvių blyneliai su silke ir troškintomis daržovėmis
Reikės
Blyneliams
3 bulvės
1 svogūnas
Druska
Pipirai
Troškintoms daržovėms
Morka
Svogūnas
Pomidoras
Druska
Pipirai
Silkės 200 gr marinatui
1 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. obuolių acto
100 ml vandens
Pirmiausia išsikepti blynelius. Bulves ir svogūną sutarkuoti per burokinę tarką, nusunkti, Dėti druskos, pipirų, šiek tiek palaikyti ir dar kartą nusunkti. Keptuvėje iškepti nedidelius blynelius. Atvėsinti.
Silkei. Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus ir užpilti ant smulkintos silkės, palaikyti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.
Troškintos daržovės. Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti kebeliais, pomidorą nulupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Keptuvėje pirmiausia apkepinti svogūnus, vėliau morkas ir galiausiai pomidorus, patroškinti. Dėti prieskonius. Atvėsinti.
Serviruoti, dėti blynelį, ant jo troškintų daržovių, ant viršaus silkę. Skanaus !!!
Blyneliams
3 bulvės
1 svogūnas
Druska
Pipirai
Troškintoms daržovėms
Morka
Svogūnas
Pomidoras
Druska
Pipirai
Silkės 200 gr marinatui
1 v.š. cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. obuolių acto
100 ml vandens
Pirmiausia išsikepti blynelius. Bulves ir svogūną sutarkuoti per burokinę tarką, nusunkti, Dėti druskos, pipirų, šiek tiek palaikyti ir dar kartą nusunkti. Keptuvėje iškepti nedidelius blynelius. Atvėsinti.
Silkei. Sumaišyti visus marinatui skirtus produktus ir užpilti ant smulkintos silkės, palaikyti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.
Troškintos daržovės. Morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus supjaustyti kebeliais, pomidorą nulupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Keptuvėje pirmiausia apkepinti svogūnus, vėliau morkas ir galiausiai pomidorus, patroškinti. Dėti prieskonius. Atvėsinti.
Serviruoti, dėti blynelį, ant jo troškintų daržovių, ant viršaus silkę. Skanaus !!!
Silkės suktinukai su marinuotais agurkais
Reikės
8 silkės filė gabaliukų
Kelių marinuotų agurkų
Silkės marinatui
100 ml vandens
2 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š. paprasto acto
Silkės filė padalinti į dvi dalis, perpjaunant ją horizontaliai. Sumaišyti marinatui skirtus produktus ir užpilti ant silkės, palaikyti minimum kelias valandas, geriausia parai.
Pasimarinavusią silkę susukti į vyniotinį, viduryje įdedant agurko gabaliuką ir patiekti. Skanaus !!!
8 silkės filė gabaliukų
Kelių marinuotų agurkų
Silkės marinatui
100 ml vandens
2 v.š. rudojo cukraus
2 v.š. balzamiko acto
1 v.š. paprasto acto
Silkės filė padalinti į dvi dalis, perpjaunant ją horizontaliai. Sumaišyti marinatui skirtus produktus ir užpilti ant silkės, palaikyti minimum kelias valandas, geriausia parai.
Pasimarinavusią silkę susukti į vyniotinį, viduryje įdedant agurko gabaliuką ir patiekti. Skanaus !!!
Silkė su troškintomis morkomis, svogūnais ir džiovintais baravykais
Reikės
200 gr silkės (marinuotos vanduo/actas/cukrus)
2 morkos
1 didelis svogūnas
Saujos džiovintų grybų
Druska, pipirai
1/2 a.š. maltos kalendros
Morkas sutarkuoti per burokine tarka, svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, apkepinti svogūnus, dėti morkas, įpilti šiek tiek vandens ir patroškinti, kol išgaruos skystis. Dėti druskos, pipirų ir kalendros, išmaišyti atvėsinti. Sudėti smulkintus apvirtus džiovintus grybus.
Serviruojant dėti silkę, ant jos paruošto troškinuko. Skanaus !!!
200 gr silkės (marinuotos vanduo/actas/cukrus)
2 morkos
1 didelis svogūnas
Saujos džiovintų grybų
Druska, pipirai
1/2 a.š. maltos kalendros
Morkas sutarkuoti per burokine tarka, svogūnus supjaustyti smulkiais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, apkepinti svogūnus, dėti morkas, įpilti šiek tiek vandens ir patroškinti, kol išgaruos skystis. Dėti druskos, pipirų ir kalendros, išmaišyti atvėsinti. Sudėti smulkintus apvirtus džiovintus grybus.
Serviruojant dėti silkę, ant jos paruošto troškinuko. Skanaus !!!
Silkė su burokėliais ir obuoliais
Reikės
200 gr silkė
2 nedideli virti burokėliai
1 svogūnas
1 didelis rūgštesni obuolys
2 v.š. konservuotų pupelių
Šiam patiekalui silkę marinavau universaliu marinatu, kuriam reikės
100 ml vandens
2 v.š. cukraus
1,5 v.š. acto
Daržovių marinatui, reikės
6 v.š. citrinos sulčių
3 v.š. aliejaus
pipirų druskos
Burokėlius supjaustyti šiaudeliais ir užpilti marinatu. Palaikyti apie 1 val. Svogūną ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sudėti į pasimarinavusius burokėlius.
Aš iš anksto buvau pasimarinavusi silkę. Vandenį, cukrų ir actą sumaišyti, užpilti ant riekutėmis supjaustytos silkės ir leisti pasimarinuoti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.
Serviruojant dėti silkę, ant jos pupeles, ant pupelių burokėlių/svogūnų/obuolio salotas ir vėl pupeles. Skanaus !!!
Šaltinis: Elektroninis kulinarinis žurnalas C
200 gr silkė
2 nedideli virti burokėliai
1 svogūnas
1 didelis rūgštesni obuolys
2 v.š. konservuotų pupelių
Šiam patiekalui silkę marinavau universaliu marinatu, kuriam reikės
100 ml vandens
2 v.š. cukraus
1,5 v.š. acto
Daržovių marinatui, reikės
6 v.š. citrinos sulčių
3 v.š. aliejaus
pipirų druskos
Burokėlius supjaustyti šiaudeliais ir užpilti marinatu. Palaikyti apie 1 val. Svogūną ir obuolį supjaustyti kubeliais ir sudėti į pasimarinavusius burokėlius.
Aš iš anksto buvau pasimarinavusi silkę. Vandenį, cukrų ir actą sumaišyti, užpilti ant riekutėmis supjaustytos silkės ir leisti pasimarinuoti bent kelias valandas, geriausiai parą laiko.
Serviruojant dėti silkę, ant jos pupeles, ant pupelių burokėlių/svogūnų/obuolio salotas ir vėl pupeles. Skanaus !!!
Šaltinis: Elektroninis kulinarinis žurnalas C
Auselės su džiovintais grybais
Reikės
Tešlai
400 gr miltų
3 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
vandens (jo reikia šiek tiek, kad gautųsi elastinga tešla)
Įdarui
Poros saujų džiovintų grybų
1 didelio svogūno
Visus produktus sumaišyti ir palikti tešlą pailsėti. Tešla gaunasi elastinga, nekibi, kočiojimui papildomai miltų nebereikia.
Įdarui. Iš anksto užmerkti grybus, naudojau džiovintus baravykus. Pamirkius apvirti, išvirusius perlieti šaltu vandeniu. Atskirai pakepinti susmulkintus svogūnus, grybus sumalti. Sumaišyti.
Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, geriausiai 4x4 cm, dėti įdaro, užspausti kraštus ir kampus. Virti riebaluose, kol paruduos. Labai skanios, traškios auselės.
Tešlai
400 gr miltų
3 v.š. aliejaus
1 a.š. druskos
vandens (jo reikia šiek tiek, kad gautųsi elastinga tešla)
Įdarui
Poros saujų džiovintų grybų
1 didelio svogūno
Visus produktus sumaišyti ir palikti tešlą pailsėti. Tešla gaunasi elastinga, nekibi, kočiojimui papildomai miltų nebereikia.
Įdarui. Iš anksto užmerkti grybus, naudojau džiovintus baravykus. Pamirkius apvirti, išvirusius perlieti šaltu vandeniu. Atskirai pakepinti susmulkintus svogūnus, grybus sumalti. Sumaišyti.
Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, geriausiai 4x4 cm, dėti įdaro, užspausti kraštus ir kampus. Virti riebaluose, kol paruduos. Labai skanios, traškios auselės.
2011 m. gruodžio 24 d., šeštadienis
Tortas "Snikersas"
Šis receptas atrastas supermama.lt portale. Per laiką šiek tiek patobulinau, norėdama išgauti kuo artimesnį tikrojo Snickers šokolado skonį.
Reikės
Biskvitams
2 kiaušiniai
200 gr rudojo cukraus
160 gr miltų (nors originale nurodyta 330 gr miltų, bet nei per kur aš tiek nebūčiau sudėjusi)
200 gr rududu kondensuoto pieno
200 gr grietinės
1 a.š. sodos (ją reikia sumaišyti su grietine, kitaip sakant, reikia nugesinti sodą)
I kremas
450 gr grietinėlės
2 v.š. cukraus
II kremas
125 gr sviesto
100 gr rudojo cukraus
200 gr rududu kondensuoto pieno
2 v.š. auksaspalvio sirupo (jei neturit, tiks ir skystas medus)
2 nedidelės saujos kepintų sūrių riešutų
III kremas-pertepimas
100 gr juodojo šokolado
50 ml pieno
Torto apliejimui
250 gr juodojo šokolado
125 gr sviesto
Biskvitai. Kiaušinius išsukti su cukrumi, turi gautis puri, šviesi masė. Tuomet dėti rududu, vėl gerai išsukti, kad neliktų gumuliukų. Aš viską dariau su plakimo šluotele. Grietinę sumaišyti su sodą, jai suputojus, ją iš karto supilti į tešlą. Išmaišyti. Galiausiai sudėti miltus. Pasiruošti kepimo formą, dugną iškloti kepimo popieriumi ir supilti pusę tešlos. Kepti 180 temp. 15-20 min., tikrinti mediniu pagaliuku.(originale nurodyta 15 min, man prireikė 20 min.). Iškepusį biskvitą, atvėsinti ir padalinti į dvi dalis. Taip padaryti su likusia tešla. Turi gautis 4 biskvitai.
Pasiruošti šokolado pertepimą. Vandens vonelėje sudėti smulkintą šokoladą ir supilti pieną išmaišyti.
Grietinėlės kremas. Gerai atšaldytą grietinėlė su cukrumi išplakti iki standumo.
Paimti kepimo formą, kurioje kepė biskvitai. Ant dugno dėti vieną biskvitą, jį sulaistyti šokoladu ir užtepti puse grietinėlės kremo.
Ant viršaus dėti kitą biskvitą.
Pasiruošti karamelę.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti ant vidutinės ugnies, suberti cukrų ir rududu. Su šluotele nuolat maišyti. Pilti sirupą. Sumažinti ugnį ir virti, nuolat maišant, kol masė pradės tirštėti, tai matysis akivaizdžiai, ji pradės vangiai burbuliuoti, tik jokiu būdu nepalikti puodo be priežiūros, kad nepradėtų svilti.
Kai sutirštės nuimti nuo ugnies ir suberti riešutus, išmaišyti ir iš karto supilti ant šokoladu sulaistyto biskvito.Palaikyti 20 min, kol karamelė sustings.
Dėti kitą biskvitą, sulaistyti šokoladu ir sudėti likusią grietinėlę. Uždengti paskutiniu biskvitu.
Palaikyti tortą 30 min ir nuimti torto formos šonus.
Paruošti šokoladą apliejimui. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vienalytės masės ir apipilti tortą. Kadangi norėjau atkartoti snikers šokolado struktūrą, tai ir šokoladą stengiausi pilti netolygiai, su nubėgimais. Puošti pagal fantaziją, mano sūnui šiais metais burbuliukų manija, tad ir tortas turėjo būti burbuliuotas :).
Reikės
Biskvitams
2 kiaušiniai
200 gr rudojo cukraus
160 gr miltų (nors originale nurodyta 330 gr miltų, bet nei per kur aš tiek nebūčiau sudėjusi)
200 gr rududu kondensuoto pieno
200 gr grietinės
1 a.š. sodos (ją reikia sumaišyti su grietine, kitaip sakant, reikia nugesinti sodą)
I kremas
450 gr grietinėlės
2 v.š. cukraus
II kremas
125 gr sviesto
100 gr rudojo cukraus
200 gr rududu kondensuoto pieno
2 v.š. auksaspalvio sirupo (jei neturit, tiks ir skystas medus)
2 nedidelės saujos kepintų sūrių riešutų
III kremas-pertepimas
100 gr juodojo šokolado
50 ml pieno
Torto apliejimui
250 gr juodojo šokolado
125 gr sviesto
Biskvitai. Kiaušinius išsukti su cukrumi, turi gautis puri, šviesi masė. Tuomet dėti rududu, vėl gerai išsukti, kad neliktų gumuliukų. Aš viską dariau su plakimo šluotele. Grietinę sumaišyti su sodą, jai suputojus, ją iš karto supilti į tešlą. Išmaišyti. Galiausiai sudėti miltus. Pasiruošti kepimo formą, dugną iškloti kepimo popieriumi ir supilti pusę tešlos. Kepti 180 temp. 15-20 min., tikrinti mediniu pagaliuku.(originale nurodyta 15 min, man prireikė 20 min.). Iškepusį biskvitą, atvėsinti ir padalinti į dvi dalis. Taip padaryti su likusia tešla. Turi gautis 4 biskvitai.
Pasiruošti šokolado pertepimą. Vandens vonelėje sudėti smulkintą šokoladą ir supilti pieną išmaišyti.
Grietinėlės kremas. Gerai atšaldytą grietinėlė su cukrumi išplakti iki standumo.
Paimti kepimo formą, kurioje kepė biskvitai. Ant dugno dėti vieną biskvitą, jį sulaistyti šokoladu ir užtepti puse grietinėlės kremo.
Ant viršaus dėti kitą biskvitą.
Pasiruošti karamelę.
Į puodą dėti sviestą, ištirpinti ant vidutinės ugnies, suberti cukrų ir rududu. Su šluotele nuolat maišyti. Pilti sirupą. Sumažinti ugnį ir virti, nuolat maišant, kol masė pradės tirštėti, tai matysis akivaizdžiai, ji pradės vangiai burbuliuoti, tik jokiu būdu nepalikti puodo be priežiūros, kad nepradėtų svilti.
Kai sutirštės nuimti nuo ugnies ir suberti riešutus, išmaišyti ir iš karto supilti ant šokoladu sulaistyto biskvito.Palaikyti 20 min, kol karamelė sustings.
Dėti kitą biskvitą, sulaistyti šokoladu ir sudėti likusią grietinėlę. Uždengti paskutiniu biskvitu.
Palaikyti tortą 30 min ir nuimti torto formos šonus.
Paruošti šokoladą apliejimui. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą iki vienalytės masės ir apipilti tortą. Kadangi norėjau atkartoti snikers šokolado struktūrą, tai ir šokoladą stengiausi pilti netolygiai, su nubėgimais. Puošti pagal fantaziją, mano sūnui šiais metais burbuliukų manija, tad ir tortas turėjo būti burbuliuotas :).
2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis
Liežuvio ir ausų vyniotinis
Reikės
700 gr liežuvio
3 didelės ausys
lauro lapai
kvapnieji pipirai
druska
maistinė plėvelė
virvelė vyniotiniui surišti
Liežuvį ir ausis sudėti į puodą, užpilti vandeniu, dėti druskos, kvapniųjų pipirų ir virti apie 1,5 val. Išvirusį liežuvį nulupti. Jį apdėti ausimis ir standžiai susukti į vyniotinį, besukant formuoti vyniotinį, surišti virvele, kad beverdant neiširtų. Taip padarytą vyniotinį dėti į puodą, pilti vandens dėti lauro lapų, pipirų ir pasūdyti, druskos turi būti tiek, kad vanduo būtų pilnai sūrus. Virti apie valandą laiko. Išvirus, dar karštą paslėgti, bent 4-5 val., idealu pernakt.
700 gr liežuvio
3 didelės ausys
lauro lapai
kvapnieji pipirai
druska
maistinė plėvelė
virvelė vyniotiniui surišti
Liežuvį ir ausis sudėti į puodą, užpilti vandeniu, dėti druskos, kvapniųjų pipirų ir virti apie 1,5 val. Išvirusį liežuvį nulupti. Jį apdėti ausimis ir standžiai susukti į vyniotinį, besukant formuoti vyniotinį, surišti virvele, kad beverdant neiširtų. Taip padarytą vyniotinį dėti į puodą, pilti vandens dėti lauro lapų, pipirų ir pasūdyti, druskos turi būti tiek, kad vanduo būtų pilnai sūrus. Virti apie valandą laiko. Išvirus, dar karštą paslėgti, bent 4-5 val., idealu pernakt.
2011 m. gruodžio 20 d., antradienis
Vištiena sūrio apvalkale
Tai labai paprastas ir greitas patiekalas. Tereikia iš anksto išvirtos vištienos, labiausiai tinka ketvirčiai, kumpeliai.
Reikės
2 vnt virtų, padalintų į kelias dalis, vištienos ketvirčių
2 kiaušinių
2 v.š. su kaupu kieto smulkiai tarkuoto sūrio (čia tinka intensyvesnio skonio sūriai, tokie kaip Džiugas, Žalgiris, Parmezanas ar pan.)
Kukurūzų miltai
Išplakti kiaušinius, dėti sūrį. Išvirtą vištieną apvolioti kukurūzų miltuose ir kiaušinio/sūrio plakinyje. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje, nuolat vartant, kad neapdegtų, o pasidengtų traškia plutele. Pasiruošti kalną gaivių salotų ir skanauti.
Reikės
2 vnt virtų, padalintų į kelias dalis, vištienos ketvirčių
2 kiaušinių
2 v.š. su kaupu kieto smulkiai tarkuoto sūrio (čia tinka intensyvesnio skonio sūriai, tokie kaip Džiugas, Žalgiris, Parmezanas ar pan.)
Kukurūzų miltai
Išplakti kiaušinius, dėti sūrį. Išvirtą vištieną apvolioti kukurūzų miltuose ir kiaušinio/sūrio plakinyje. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje, nuolat vartant, kad neapdegtų, o pasidengtų traškia plutele. Pasiruošti kalną gaivių salotų ir skanauti.
2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis
Beliašai
Reikės
Tešlai:
~25 beliašai
50 ml vandens
150 ml pieno
20 g mielių
šaukštelis cukraus
šaukštelis druskos
30 ml ištirpinto sviesto
30 ml aliejaus
šaukštas degtinės arba brendžio
600 ml miltų
aliejaus gruzdinimui
Faršui:
500 g kiaulienos faršo
2 svogūnai
druskos, pipirų
~200 ml karšto sultinio
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikti 15 minučių. Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Palikti augti, kol tešlos tūris padvigubės, paaugusią tešlą perminkyti ir dar palikti augti 30 minučių. Tešlą padalinti nedideliais gabaliukais, suformuoti apvalias bandeles ir palikti jas 15 minučių. Padaryti paplotėlius, į vidų įdėti faršo ir užspausti bandeles taip, kad viršuje būtų skylutė.
Beliašai turi būti plokšti. Palikti 15 minučių
Įdarui. Faršą sumaišyti su kapotu svogūnu, druska, pipirais.
Puode įkaitinti aliejų. Tikrinti aliejų medinio šaukšto kotu. Jei, įmerkus kotą į aliejų, juo keliasi burbuliukai - aliejus įkaitęs. Beliašai į aliejų dedami TIK faršu į apačią. Labai stebėti kepimą. Kepti vidutinėje kaitroje. Kepti iš abiejų pusių. Iškepusius sudėti ant popierinių rankšluosčių. Į iškepusių pyragėlių vidų įpilti po šaukštelį sultinio. Jis įsigers į faršą.
Skanaus !!!
Šaltinis čia
Tešlai:
~25 beliašai
50 ml vandens
150 ml pieno
20 g mielių
šaukštelis cukraus
šaukštelis druskos
30 ml ištirpinto sviesto
30 ml aliejaus
šaukštas degtinės arba brendžio
600 ml miltų
aliejaus gruzdinimui
Faršui:
500 g kiaulienos faršo
2 svogūnai
druskos, pipirų
~200 ml karšto sultinio
Mieles ištirpinti šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikti 15 minučių. Sudėti likusius produktus ir užminkyti tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Palikti augti, kol tešlos tūris padvigubės, paaugusią tešlą perminkyti ir dar palikti augti 30 minučių. Tešlą padalinti nedideliais gabaliukais, suformuoti apvalias bandeles ir palikti jas 15 minučių. Padaryti paplotėlius, į vidų įdėti faršo ir užspausti bandeles taip, kad viršuje būtų skylutė.
Beliašai turi būti plokšti. Palikti 15 minučių
Įdarui. Faršą sumaišyti su kapotu svogūnu, druska, pipirais.
Puode įkaitinti aliejų. Tikrinti aliejų medinio šaukšto kotu. Jei, įmerkus kotą į aliejų, juo keliasi burbuliukai - aliejus įkaitęs. Beliašai į aliejų dedami TIK faršu į apačią. Labai stebėti kepimą. Kepti vidutinėje kaitroje. Kepti iš abiejų pusių. Iškepusius sudėti ant popierinių rankšluosčių. Į iškepusių pyragėlių vidų įpilti po šaukštelį sultinio. Jis įsigers į faršą.
Skanaus !!!
Šaltinis čia
Mėsos vyniotinis su džiovintomis voveraitėmis
Reikės
1 kg kiaulienos karbonadinės mėsos
Prieskonių pagal skonį (aš naudojau po 1 a.š. su kaupu džiovintą česnaką, svogūną, mairūną, šiek tiek čili pipiriuko, druskos ir pipirų)
Įdarui
Gera sauja džiovintų voveraičių
100 gr sūrio
2 v.š. majonezo
Pirmiausia pasiruošti mėsą. Padaryti išklotinę ir mėsos plaktuku pamušti, kad būtų tolygi.
Mėsą pamarinuoti. Suberti sausuosius prieskonius į dubenėlį, užpilti aliejumi, leisti šiek tiek pabrinkti ir įtrinti mėsą.
Įdarui. Užmerkti voveraites, leisti joms pabrinkti, pastatyti ant ugnies ir pavirti apie 20 min. Atvėsinti ir susmulkinti. Dėti tarkuotą sūrį, majonezą. Išmaišyti ir paskleisti ant mėsos.
Susukti vyniotinį ir surišti.
Kepti 190 temp, uždengus folija 35 min., po laiko nuimti foliją ir dar pakepti 15 min, kol apskrus. Skanaus !!!
1 kg kiaulienos karbonadinės mėsos
Prieskonių pagal skonį (aš naudojau po 1 a.š. su kaupu džiovintą česnaką, svogūną, mairūną, šiek tiek čili pipiriuko, druskos ir pipirų)
Įdarui
Gera sauja džiovintų voveraičių
100 gr sūrio
2 v.š. majonezo
Pirmiausia pasiruošti mėsą. Padaryti išklotinę ir mėsos plaktuku pamušti, kad būtų tolygi.
Mėsą pamarinuoti. Suberti sausuosius prieskonius į dubenėlį, užpilti aliejumi, leisti šiek tiek pabrinkti ir įtrinti mėsą.
Įdarui. Užmerkti voveraites, leisti joms pabrinkti, pastatyti ant ugnies ir pavirti apie 20 min. Atvėsinti ir susmulkinti. Dėti tarkuotą sūrį, majonezą. Išmaišyti ir paskleisti ant mėsos.
Susukti vyniotinį ir surišti.
Kepti 190 temp, uždengus folija 35 min., po laiko nuimti foliją ir dar pakepti 15 min, kol apskrus. Skanaus !!!
2011 m. gruodžio 16 d., penktadienis
Nesaldūs varškėčiai su grietinėlės padažu
Reikės
500 gr varškės
3 kiaušiniai
1 a.š. druskos
2 a.š. su kaupu cukraus
5 v.š. su kaupu miltų
Padažui
450 gr 12% riebumo grietinėlės
1 didelis svogūnas
Gabalėlis česnakinio sviesto
Druskos
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, berti druską, cukrų, dėti miltus. Išminkyti. Tešla gaunasi kibi. Rankas sudrėkinti aliejumi, formuoti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių.
Padažas. Pakepinti ant česnakinio sviesto smulkiai supjaustytą svogūną. Puode supilti grietinėlę, sudėti apkepintą svogūną, šiek tiek pasūdyti, pagal skonį. Šiek tiek pakaitinus padažą, sudėti varškėčius ir troškinti ant mažos ugnies 10 min., kol padažas sutirštės. Skanaus !!!
2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis
Twix saldus pyragas
Reikės
Tešlai:
230 gr sviesto
85 gr cukraus pudros
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
250-270 gr miltų
žiupsnelis druskos
Karamelei:
440 gr karamelės (patariama naudoti karamelinius saldainius, pas mus geriausiai būtų irisai)
2 v.š. riebios grietinėlės
žiuspnelis druskos
arba
Indelis kondensuoto pieno (dažnai naudoju karamelinį kondensuotą pieną, kiti deda rududu, viskas priklauso kokios karamelės norit su irisais gausis tąsi, su rududu standi, su karameliniu kondensuotu pienu gausis skystesnė)
Jei naudosit karamelinį kondensuotą pieną arba rududu, sviesto prireiks 1 v.š.
Man iš visų skaniausias su tikrais irisais, bet čia kaip sakoma skonio reikalas.
Šokoladui:
240 gr šokolado
2 v.š. sviesto
Eiga.
Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį reikia išsukti su persijota cukraus pudra. Įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Pilti vanilės ekstraktą, berti druską ir įmaišyti persijotus miltus. Tešla gaunasi lipni.
Paimti stačiakampę skardą iškloti kepimo popieriumi, tešlą paskleisti ant dugno. Ją paprasčiausiai pirštais išstumdyti, kad būtų tolygiai pasiskirsčiusi.
Pašauti į 150 temp įkaitintą orkaitę ir kepti 25-30 min. Pagrindas gausis neperkepęs, traškus. Atvėsinti.
Ruošti karamelės sluoksnį. Geriausia viską daryti garų vonelėje, jei naudosit irisus, sudėti juos ir pilti grietinėlės, išmaišyti iki vientisos masės. Naudojant kondensuotą pieną ar rududu, viską daryti taip pat tik vietoj grietinėlės dėti sviesto. Paruoštą karamelę pilti ant pagrindo ir palaikyti, kol karamelė sustings. Geriausia per naktį, arba minimaliai kelias valandas, padedant į šaldytuvą.
Šokolado paruošimas. Garų vonelėje tirpdinti šokoladą su sviestu iki vientisos masės ir užpilti ant sustingusios karamelės. Paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą ir po pusvalandžio skanauti.
Tai yra tikrai saldus pyragas, pora gabaliukų ir širdis apsąla, bet... kartais reikia leisti sau tokią nuodėmę.
Šaltinis čia
Tešlai:
230 gr sviesto
85 gr cukraus pudros
1 kiaušinis
1 a.š. vanilės ekstrakto
250-270 gr miltų
žiupsnelis druskos
Karamelei:
440 gr karamelės (patariama naudoti karamelinius saldainius, pas mus geriausiai būtų irisai)
2 v.š. riebios grietinėlės
žiuspnelis druskos
arba
Indelis kondensuoto pieno (dažnai naudoju karamelinį kondensuotą pieną, kiti deda rududu, viskas priklauso kokios karamelės norit su irisais gausis tąsi, su rududu standi, su karameliniu kondensuotu pienu gausis skystesnė)
Jei naudosit karamelinį kondensuotą pieną arba rududu, sviesto prireiks 1 v.š.
Man iš visų skaniausias su tikrais irisais, bet čia kaip sakoma skonio reikalas.
Šokoladui:
240 gr šokolado
2 v.š. sviesto
Eiga.
Sviestas turi būti kambario temperatūros, jį reikia išsukti su persijota cukraus pudra. Įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti. Pilti vanilės ekstraktą, berti druską ir įmaišyti persijotus miltus. Tešla gaunasi lipni.
Paimti stačiakampę skardą iškloti kepimo popieriumi, tešlą paskleisti ant dugno. Ją paprasčiausiai pirštais išstumdyti, kad būtų tolygiai pasiskirsčiusi.
Pašauti į 150 temp įkaitintą orkaitę ir kepti 25-30 min. Pagrindas gausis neperkepęs, traškus. Atvėsinti.
Ruošti karamelės sluoksnį. Geriausia viską daryti garų vonelėje, jei naudosit irisus, sudėti juos ir pilti grietinėlės, išmaišyti iki vientisos masės. Naudojant kondensuotą pieną ar rududu, viską daryti taip pat tik vietoj grietinėlės dėti sviesto. Paruoštą karamelę pilti ant pagrindo ir palaikyti, kol karamelė sustings. Geriausia per naktį, arba minimaliai kelias valandas, padedant į šaldytuvą.
Šokolado paruošimas. Garų vonelėje tirpdinti šokoladą su sviestu iki vientisos masės ir užpilti ant sustingusios karamelės. Paruoštą pyragą dėti į šaldytuvą ir po pusvalandžio skanauti.
Tai yra tikrai saldus pyragas, pora gabaliukų ir širdis apsąla, bet... kartais reikia leisti sau tokią nuodėmę.
Šaltinis čia
2011 m. gruodžio 13 d., antradienis
Balandėliai
Reikės
Nedidelio kopūsto
500 gr maltos mėsos
1 didelis svogūnas(maltai mėsai)
Druska
Pipirai
100 gr virtų ryžių
1 kiaušinio
2 didelių morkų
2 dideli svogūnai
Pusė indelio grietinės
200 gr pomidorų padažo
100 gr vandens
Kopūsto apdorojimas. Išimti šerdį, dėti į gilų puodą, užpilti verdančio vandens ir pastatyti ant ugnies. Leisti vandeniui užvirti, dar pavirti apie 5 min., išjungti ugnį, uždengti puodą dangčiu ir leisti pastovėti dar apie 5-7 min. Nupilti vandenį, išimti kopūstą ir nuimti lapus. Nuo kiekvieno lapo nupjauti kietąją dalį.
Maltą mėsą sumaišyti su smulkintu svogūnu, kiaušiniu, virtais ryžiais, druska ir pipirais.
Formuoti balandėlius.
Morkas sutarkuoti per burokinę tarką, pasmulkinti svogūnus. Grietinę, vandenį, pomidorų padažą sumaišyti, dėti druskos, pipirų.
Pasiruošti gilesnę skardą, dėti pusę sutarkuotų morkų ir pusę svogūnų. Ant jų sudėti balandėlius, ant balandėlių likusias morkas ir svogūnus. Galiausiai užpilti pasiruošto padažo. Skardą uždengti folija, kepti 190 temp. 50 min, praėjus laikui, foliją nuimti ir dar pakepti apie 25 min.(Laiko gali prireikti ir daugiau, viskas priklauso nuo turimo kopūsto). Dėti į lėkštes ir skanauti.
Salotos su mažais steikais
Steikams
Kiaulienos išpjova (aš turėjau apie 500 gr)
Druska
Pipirai
50 gr brendžio
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
Salotoms
Aisbergo salota
Indelis čeri pomidorų (galima ir paprastų)
Žalias ilgavaisis agurkas
2 raudonieji svogūnai
2 v.š. skysto medaus
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. vandens
Parmezano sūris
Alyvuogių aliejus
Pirmiausia reikia pasiruošti svogūnus salotoms. Juos supjaustyti pusžiedžiais. Medų, balzamiko actą ir vandenį sumaišyti atskirai ir užpilti ant supjaustytų svogūnų.
Mėsą supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Šiek tiek pamasažuoti (paspaudyti pirštais iš abiejų pusių). Maistine virvele kiekvieną kepsniuką apsukti, kad bekepant neprarastų formos.
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti labai nedaug aliejaus, praktiškai kelis lašus, kad vos vos pasidengtų dugnas. Apkepti kepsniukus po 4 min iš abiejų pusių. Apkeptus, ištraukti atskirai į lėkštę, turi nuvarvėti mėsos sultys. Nuimti virveles.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, įpilti šiek tiek aliejaus, dėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kapotus česnakus, apkepinti, bebaigiant kepti supilti nuo kepsniukų nuvarvėjusias sultis, skysčiui užvirus supilti brendį, dar šiek tiek patroškinti, kad išgaruotų alkoholis. Galiausiai į keptuvę sudėti mėsą, kelis kartus pavartyti keptuvėje, kad sugertų visus aromatus. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
Supjaustyti aisbergą, pusžiedžiais agurką, pasmulkinti pomidorą, sumaišyti. Dėti druskos, pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Prieš patiekiant į stalą, ant salotų viršaus uždėti pamarinuotus svogūnus (jie gaunasi sultingi, salstelėja su rūgštele, šis skonis, ypatingai tinka, norint suteikti salotoms gaivumo) ir pabarstyti tarkuoto parmezano sūrio, aplink sudėti steikiukus ir skanauti.
Kiaulienos išpjova (aš turėjau apie 500 gr)
Druska
Pipirai
50 gr brendžio
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
Salotoms
Aisbergo salota
Indelis čeri pomidorų (galima ir paprastų)
Žalias ilgavaisis agurkas
2 raudonieji svogūnai
2 v.š. skysto medaus
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. vandens
Parmezano sūris
Alyvuogių aliejus
Pirmiausia reikia pasiruošti svogūnus salotoms. Juos supjaustyti pusžiedžiais. Medų, balzamiko actą ir vandenį sumaišyti atskirai ir užpilti ant supjaustytų svogūnų.
Mėsą supjaustyti 2 cm storio griežinėliais. Šiek tiek pamasažuoti (paspaudyti pirštais iš abiejų pusių). Maistine virvele kiekvieną kepsniuką apsukti, kad bekepant neprarastų formos.
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti labai nedaug aliejaus, praktiškai kelis lašus, kad vos vos pasidengtų dugnas. Apkepti kepsniukus po 4 min iš abiejų pusių. Apkeptus, ištraukti atskirai į lėkštę, turi nuvarvėti mėsos sultys. Nuimti virveles.
Toje pačioje keptuvėje, kur kepė mėsa, įpilti šiek tiek aliejaus, dėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kapotus česnakus, apkepinti, bebaigiant kepti supilti nuo kepsniukų nuvarvėjusias sultis, skysčiui užvirus supilti brendį, dar šiek tiek patroškinti, kad išgaruotų alkoholis. Galiausiai į keptuvę sudėti mėsą, kelis kartus pavartyti keptuvėje, kad sugertų visus aromatus. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
Supjaustyti aisbergą, pusžiedžiais agurką, pasmulkinti pomidorą, sumaišyti. Dėti druskos, pilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Prieš patiekiant į stalą, ant salotų viršaus uždėti pamarinuotus svogūnus (jie gaunasi sultingi, salstelėja su rūgštele, šis skonis, ypatingai tinka, norint suteikti salotoms gaivumo) ir pabarstyti tarkuoto parmezano sūrio, aplink sudėti steikiukus ir skanauti.
2011 m. gruodžio 12 d., pirmadienis
Kepti naminiai koldūnai su pievargrybių padažu
Naminių koldūnų tešlos receptas čia
Įdaras, kokio tik norisi, aš naudojau vištienos kepenėlių įdarą, receptas čia
Padažui
200 gr pievargrybių
2 svogūnai
1 v.š. miltų
Pienas
Druska
Pipirai
Juos išvirti aliejuje. Man patinka ši tešla, nes ji neprisigeria riebalų ir iškepus jie nevarva. Skaniai apskrunda paviršius.
Padažo gamyba. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus ir sviesto, dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, jiems apkepus berti smulkiai pjaustytus pievagrybius. Berti druską, pipirus. Gerai daržovėms apkepus, dėti miltus ir pilti pieną, nuolat maišyti, kol padažas užvirs. Turi gautis tirštas, bet ne per tirštas padažas. Į šį padažą sudėti apkeptus koldūnus ir išmaišyti, serviruoti ir skanauti.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)