Tešlai
3 kiaušiniai
2 a.š. kepimo milteliai
1 stiklinė cukraus
250 gr sviesto
+- 450 gr miltų
1 kiaušinis pyrago aptepimui
Obuolių sluoksniui
3 didesni obuoliai
1 a.š. cinamono
3 v.š. cukraus
Varškės sluoksniui
4 pakeliai riebios varškės (aš naudojau President varškės 1 kg)
2 nedideli kiaušiniai arba 1 didelis
pakelis vanilinio cukraus
Pirmiausia pasigaminti tešlą. Sviestas turi būti kambario temperatūros. Sviestą sumaišyti su cukrumi iki purios masės, tuomet į mušti kiaušinius. Viską gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti į sviesto masę. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
Tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį iškočioti ir dėti į skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti, kol gražiai parduoja.
Obuolius sutarkuoti kuo smulkiau, berti cinamoną cukrų. Viską gerai išmaišyti ir paskleisti ant iškepusio pagrindo.
Varškę sumaišyti su vaniliu cukrumi, kiaušiniu/iais. Viską gerai išsukti iki vienalytės masės ir paskleisti ant obuolių sluoksnio.
Galiausiai iškočioti likusią tešlos dalį ir uždėti ant varškės kremo. Viršų aptepti kiaušiniu ir šakute padaryti "ornamentus" (jei norisi, kad pyragas būt tokios pat išvaizdos, kaip parduotuvinis). Pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę 40-45 min. Iškepusį gerai atvėsinti, kad susigulėtų ir lengvai pjaustytųsi. Skanaus !!!
Šaltinis prieš gerus 7 metus radau interneto platybėse, greičiausiai www.supermama.lt