2012 m. vasario 20 d., pirmadienis
Bulvės vištienos odelėse arba bulviniai vėdarai kitaip
Reikės (10 vnt)
10 vidutinių bulvių
2 svogūnai
vištienos odelės
prieskoniai
Bulves ir svogūnus sutarkuoti per stambią tarką. Leisti bulvėms šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų sultys, jas lengvai nusunkti ( per daug nusausinti bulvių nereikia). Dėti druskos, pipirų ar paprasčiausiai mėgiamų prieskonių.
Vištienos odeles gerai nuplauti, nusunkti. Aš jas pabarstau druska, pipirai, smulkintu česnaku, čia labai tinka Santa Marijos Persiladas.
Vištienos odelę padėti ant lentutės taip, kad vidinė pusė būtų viršuje. Paimti nedidelę saują bulvių tarkių (šiek tiek nusunkti sultis), dėti į odelės vidurį. Paimti adatą su siūlu ir keliais dyksniais apsiūti siūlę, kad odelei bekepant, kai ji pradeda trauktis, neiškristų bulvių tarkis. Taip paruoštas bulves sudėti į skardą ir pašauti į 200 temp įkaitintą orkaitę +-40 min.(kol gražiai apskrus).
P.S. kas esate prieš vištienos odeles, jų galima nevalgyti, bet taip iškepusios bulvės yra nepakartojamo skonio.
Skanaus!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą