2012 m. vasario 21 d., antradienis
Vištienos kotletukai
Tai beveik tas pats kas Kijevo kotletas, tiek, kad naudojama mažoji vištienos filė ir kotletukai kepami keptuvėje, o ne verdami aliejuje.
Reikės
vištienos mažosios filė
sviesto
druskos
petražolių, smulkintų česnakų
džiuvesėlių
miltų
kiaušinio
Paimti vištienos mažąją file ir per maistinę plėvelę plonai išmušti. Pabarstyti mėgstamų prieskonių. Pasiruošti sviestą. Sviestas turi būti kambario temperatūros, dėti į jį druskos, smulkintų petražolių, kapotų česnakų, išmaišyti, kad visi prieskoniai pasiskirstytų tolygiai. Į šaldytuvą nebūtina dėti.
Eiga paprasta, paimti viena išmuštą filiukę, į jos vidurį dėti gabaliuką pasiruošto sviesto.
Ant viršaus dėti kitą plonai išmuštą filiukę. Kraštelius paspausti, kadangi filė gerai išmušta, ji puikiai sukimba.
Pasiruošti į atskiras lėkštes miltus, džiuvesėlius ir išplaktus kiaušinius. Pirmiausia apvolioti miltuose ir suformuoti dailų kotletuką, šiek tiek paspausti, kad būtų plokščias. Tuomet į kiaušinio plakinį ir į džiuvesėlius. Taip paruoštus kotletukus dėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Kepti ant vidutinė ugnies, iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
Nuo Kijevo kotleto, savo skoniu beveik niekuom nesiskiria, tik patys kotletukai sultingesni, ne tokie sausi, o ir iš vieno pakelio (kur parduotuvėse supakuoti) man išėjo dešimt kotletukų, vadinasi ir pigiau :).
Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą