2012 m. gegužės 8 d., antradienis
Žuvies kotletai
400 gr žuvies ( ją reiks susimalti arba pirkti iš karto paruoštą žuvies faršą)
1 didelis kiaušinis (faršui)
1,5 v.š. miltų
druska, pipirai
1/3 citrinos sulčių
kukurūzų miltų (galima naudoti kvietinius miltus)
džiuvesėlių
2 kiaušiniai (kotletų paniravimui)
Įdarui
1 didelė morka
1 didelis svogūnas
150 gr fermentinio sūrio
Pirmiausia pasiruošti įdarą. Morką sutarkuoti, svogūnus supjaustyti kubeliais ir viską šiek tiek apkepti. Atvėsinti ir sumaišyti su sutarkuotu sūriu.
Žuvį sumalti, įmušti kiaušinį, berti prieskonius, supilti citrinos sultis, berti miltus ir viską gerai išmaišyti.
Žuvies faršas gaunasi lipnus, tad prieš formuojant kotletus, rekomenduoju pasidėti indą su vandeniu, kad suvilgyti rankas. Padrėkinus rankas, imti gabalėlį žuvies faršo, padaryti blynelį, dėti įdaro, viską gerai užspausti ir formuoti kotletus. Apvolioti miltuose, kiaušinyje ir džiuvesėliuose. Taip paruoštus kotletus, padėti į šaldytuvą 30 min. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje arba fritiūrinėje. Skanaus !!!
ar tikrai miltų tik 1,5 v.š ? aš dariau iš pusės normos ir miltų dėjau daug daugiau kad bent masė pasiimtų į ranką ir tai neišėjo kotleto formuoti..
AtsakytiPanaikintikadangi naudojau ne žuvies faršą, o žuvį maliau pati, man tereikėjo 1,5 v.š. miltų, prieš tai kiekvieną žuvies filė gabaliuką,nusausinau, kad būtų kuo mažiau vandens/drėgmės. Tuomet viskas gaunasi puikiai.
Panaikinti