2012 m. gegužės 28 d., pirmadienis
"Karališkas" sprandinės kepsnys
Tai puikus patiekalas kepsnių mėgėjams. Sotus, išraiškingo skonio, sultingas kepsnys.
Reikės
kiaulienos sprandinės
druska (naudojau meškinio česnako druską), pipirai
Paniravimui
2 kiaušiniai
2 v.š. kieto smulkiai tarkuoto sūrio ( parmezanas, džiugas, žalgiris ar pan)
Užliejimui
100 gr mėgiamo sūrio (labai tinka mocarela, šį kartą naudojau fermentinį sūrį su čili pipirais)
saujos kapot petražolių
saujos čeri pomidoriukų
2 v.š. majonezo
Šį kartą naudojau, vyro mėgiamą sprandinę su kaulu, galima ir be jo. Mėsą šiek tiek pamušti. Apibarstyti druska ir pipirais.
Kiaušinius išplakti ir berti kietojo sūrio. Kepsnius apvolioti kiaušinio plakinyje su sūriu ir apkepti ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kad gražiai apskrustų. Apkepusią mėsą sudėti į kepimo skardą.
Užliejimui skirtą sūrį sutarkuoti, dėti kapotas petražoles, į keturias dalis pjaustytus pomidoriukus, majonezą. Aš dar supyliau likusį kiaušinio plakinį su kietuoju sūriu, tuomet užliejimas gaunasi standesnis. Visą šią masę padalinti ant kiekvieno kepsnio. Kepsnius kepti 180 temp., apie 25-30 min. Skanaus !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
o kur gauti meškinio česnako druskos?
AtsakytiPanaikinti