2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis
Mėsos ir daržovių pyragas
Reikės
400 gr maltos mėsos ( šį kartą susimaliau kiaulienos kumpį)
1 cukinijos
1 baklažano
1 morkos
1 svogūno
geros saujos pievagrybių
druskos, pipirų
Tešlai
260 gr miltų
1 kiaušinis
130 gr sviesto
druskos
2 v.š. šalto vandens
Užpilui
250 gr grietinės
1 kiaušinis
Pirmiausia pasigaminti tešlą. Persijoti miltus, įmušti kiaušinį, berti druskos, dėti gabaliukais supjaustytą sviestą. Suminkyti tešlą. Galiausiai pilti vandenį. Pasiruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 1 val.
Įdaras. Supjaustyti smulkiais kubeliais svogūną. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus, pakepinti svogūnus. Ant svogūnų sudėti maltą mėsą, viską gerai apkepti. Berti druskos, pipirų. Apkeptą mėsą atidėti į šalį.
Visas daržoves supjaustyti juostelėmis, sudėti į įkaitintą keptuvę ir šiek tiek apkepti. Dėti prieskonių. Apkeptas daržoves sumaišyti su malta mėsa.
Tešlai atšalus, ją iškočioti. Geriausiai kočioti ant kepimo popieriaus, kad lengviau būtų galima perdėti į formą. Tešlos dugną subadyti šakute ir pašauti į 190 temp įkaitintą orkaitę 10 min. Iškepus padą, jį šiek tiek atvėsinti ir sudėti pasiruoštą įdarą. Įdarą gerai paspausti.
Grietinę sumaišyti su kiaušiniu ir užpilti ant pasiruošto pyrago. Kepti 190 temp 40 min. Galima, kas mėgsta, ant viršaus pabarstyti tarkuoto sūrio. Skanaus !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą