2012 m. liepos 10 d., antradienis
Karštos dienos rinkinukas: kiaulienos kebabas su čili bulvytėmis ir šaltibarkščiais
Reikės
Kebabams
500 gr maltos kiaulienos
3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
gera sauja smulkinto šviežio raudonėlio
1 kiaušinis
druska, pipirai
2 v.š. majonezo
mediniai iešmukai ( prieš gaminant, juos reikia pamerkti pusvalandžiui į vandenį)
Čili bulvytėms
bulvės
1 didelis čili pipiras
druskos
alyvuogių aliejaus
1 a.š. cukraus
Šaltibarkščiams
1 l kefyro
200 gr jogurtinės grietinės
marinuotų burokėlių
2 kiaušiniai
svogūno laiškai, krapai
keli nedideli agurkai
druska
Kebabai. Mėsą sumaišyti su visais nurodytais ingridientais. Patarimas: svogūną ir česnaką sutrinti į košelę, kartu su druska ir pipirais. Sutrintos prieskoninės daržovės, duoda didesnį aromatą ir mėsa būna kur kas sultingesnė.
Pavilgdyti rankas vandenyje ir formuoti kebabus ant iešmuko.
Bulvytės. Bulves supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Čili pipirą smulkiai sukapoti, sumaišyti kartus su druska, cukrumi ir aliejumi. Gerai įtrinti bulves. Cukraus ir čili pipiro duetas nepakartojamas.
Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, kepti tol, kol gražiai parus, kažkas apie 35 min.
Šaltibarkščiai. Kefyrą sumaišyti su grietine. Dėti smulkiais šiaudeliais supjaustytą agurką, burokėlius, smulkintus kiaušinius, smulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Viską pagardinti druska ir į šaldytuvą.
Kebabas gaunasi labai aromatingas, minkštas ir sultingas, puikiai tinka aštrokos bulvytės ir viską vainikuoja šalti šaltibarkščiai. Skanaus !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą