2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis
Žuvis su krevečių padažu ir kuskusu
Reikės
1 kg žuvies filė
1 laimo vaisius
druska, pipirai
2 skiltelės česnako
kuskusas
Padažui
250 gr krevečių
250 ml grietinėlės 10 proc
druska
sauja kapotų petražolių
3 skiltelės česnako
Eiga
Žuvies file supjaustyti norimais gabaliukais. Svarbiausia nebūtų per daug ploni. Sudėti gabaliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstyti druska, pipirais, pašlakstyti laimo vaisiaus sultimis ir apibarstyti kapotu česnaku. Pašauti į orkaitę 15 min, temp. 175 temp.
Padažas. Keptuvėje ištipinti gabaliuką sviesto, įpilti šiek tiek aliejaus, kad sviestas nesviltų. Sudėti kapotą česnaką. Kuomet česnakas pradeda skleisti savo aromatą, sudėti krevetes. Pamaišyti, leisti krevetėms sušilti, jų nereikia perkepti, kad netaptų guminės. Suberti kapotas petražoles, pamaišyti ir supilti grietinėlę. Pamaišyti, leisti padažui užvirti ir iš karto nuimti nuo ugnies. Berti druskos pagal skonį.
Kuskusas. Kuskusą suberti į puodą, užpilti verdančiu vandeniu per pirštą, uždengti ir palaikyti 5-7 min. Atidengus dėti sviesto ir druskos pagal skonį. Išmaišyti.
Viską serviruoti lėkštėje ir mėgautis.
Skanaus !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą