2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Kiaulienos išpjova su bulvių kroketais


Reikės

kiaulienos išpjovos ( turėjau +-500 gr)
čiobrelio
druskos
pipirų (aš naudojau baltuosius ir apelsininius pipirus)

medinių pagaliukų

Bulvių kroketams (viskas priklauso nuo valgytojų skaičiaus, bet iš 5 didelių bulvių man gavosi apie 40 kamuoliukų)


5 didelės bulvės
1 kiaušinio trynys
krakmolo ( tiek, kad bulvių masė būtų minkoma)

Padažui

1 didelis svogūnas
1 v.š. garstyčių su grūdeliais
1,5 v.š. medaus arba auksaspalvi sirupo
1/3 stiklinės vandens


Iš anksto išsivirti bulves, nusunkti ir sutrinti.
Kiaulienos išpjovą sutvarkyti, ją nuplaunant ir apipjaustant nuo nereikalingų plėvelių. Tuomet ją padalinti į 4 lygias dalis, pjaunant išilgai, kad gautųsi juostelės. Kiekvieną gabaliuką pabarstyti čiobreliais, pipirais ir druska. Palikti 30 min pasimarinuoti. Paimti išpjovos juostelę ir persukti kaip virvutę, kraštus sujungiant mediniu pagaliuku, kad gautųsi gražus apskritimas. Orkaitę įkaitinti iki 190 temp. Į skardą sudėti išpjovą, apšlakstyti aliejumi, uždengti folija ir pašauti 15 min., po 15 min foliją nuimti ir dar pakepti 10 min.
Kol mėsa kepa, reikia pasigaminti kroketus. Į sumaltas bulves dėti kiaušinio trynį ir krakmolą, aš jo dėjau +-100 gr. Viską gerai išminkyti. Formuoti nedidelius kamuoliukus ir išvirti riebaluose.
Padažas gaminamas paprastai. Svogūną susmulkinti labai mažais kubeliais. Įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus, sudėti svogūnus, jiems bebaigiant kepti dėti garstyčias, pilti vandenį. Kai viskas užvirs dėti medų. Viską gerai išmaišyti, virti tol, kol padažas sutirštės. Ar padažas reikiamos konsistencijos, aš tikrinu keptuvėje paišydama 8, kai jau medine mentele parašytas 8 išsilaiko, vadinasi padažas tinkamas.
Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą