2012 m. kovo 5 d., pirmadienis

Kibinai



Pagal šį receptą kibinus kepu jau gerus 7 metus, tad šaltinio nelabai prisimenu, greičiausiai iš internetinių platybių. Kadangi ilgą laiką teko gyventi netoli Trakų, tai ten ragauti kibinai niekuom nesiskiria nuo šių.

Reikės ( 12 nedidelių kibinų)

500 gr miltų
125 gr grietinės
125 gr šalto sviesto
2 kiaušinių
druskos

Įdarui naudojau pačios sumaltą mėsą, nes tik tokią pripažįsta mano sūnus, tad teko paklusti mažylio įnoriams. Kitu atveju mėsą paprasčiausiai kapoju.

Įdarui reikės

500 gr kiaulienos kumpio
2 dideli svogūnai
druskos, pipirų
0,5 stiklinės vandens

Pirmiausia pasiruošti įdarą. Kiaulienos kumpį, šiuo atveju, sumaliau. Svogūną sukapoti smulkiais gabaliukais. Berti druskos, pipirų ir galiausiai supilti vandenį. Bandžiau įvairiausių būdų, pilti kefyrą, sultinį, bet su vandeniu man skaniausia, nes mėsa bekepdama išskiria savo sultis,  įpiltas vanduo prisigeria mėsos ir svogūno skonių, tad gaunasi praktiškai tas pats, kas pilant sultinio.


Tešlos gamyba.

Ant darbastalio berti miltus. Padaryti viduryje duobutę ir į ją įmušti kiaušinius, berti druską ir mažais gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą. Galiausiai dėti grietinę. Viską gerai išminkyti. Visa tešlos esmė minkyme, ją teks paminkyti ilgai, kol taps vientisa, glotnia ir prie rankų nekimbančia mase. Išminkytą tešlą padalinti gabaliukais. Tešla iškočioti į ploną blyną, į vidurį dėti mėsos įdarą, gerai užspausti kraštelius ir susukti pinutę.
Orkaitę įkaitint iki 180 temp ir kepti apie 30 min., kol gražiai paskrus. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą