2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Tešlos luoboje troškinti šonkauliukai


Šį nepakartojamą troškinimo būdą atradau Oliverio receptų knygoje, tiesa, jis taip siūlo paruošti vištą. Tačiau tokiu būdų galima troškinti ką tik širdis geidžia, rezultatas garantuotas, o ir efektas, kuomet atnešamas ant stalo, įspūdingas. Šį kartą tokiu būdų troškinau šonkauliukus, mėsa gavosi sultinga, aromatinga,  tiesiog tirpstanti burnoje.

Reikės ( turėjau 1,200 gr šonkauliukų)

marinavimas kokio tik širdis geidžia. Šį kartą pasirinkau majonezinį marinavimo būdą, kuriam reikia

2 v.š. majonezo
2 v.š. rūkyto salsos padažo ( jį galima pakeisti adžiga, pomidorų džemu, ar paprasčiausiai berti saldžiosios paprikos miltelių ar pan.)
1 čili pipiro
druskos, pipirų

Tešlai

450 gr miltų
200 ml vandens

Pirmiausia pamarinuoti mėsą. Dėti majonezą, salsą padažą, smulkiai kapotą čili pipirą be sėklyčių, berti druskos, pipirų. Geriausiai taip marinuoti bent jau kelias valandas, aš visuomet ryte užmarinuoju, vakare kepu.
Ateina eilė tešlos gamybai. Viskas labai paprasta. Miltus sumaišyti su vandeniu ir užminkyti minkštą, bet nekibią prie rankų, tešlą. Ji gaunasi labai elastinga. Svarbiausia, nepadaryti kietos tešlos. Užminkius tešlą, ją palikti pailsėti 10 min.
Pabarstyti paviršių miltais ir iš tešlos iškočioti didelį apskritimą, kažkas 0,5 cm storio.

Tešlos lakštą perdėti į skardą, kurioje keps šonkauliukai.







Į tešlos vidurį sudėti pamarinuotus šonkauliukus.






Sandariai užlankstyti tešlos kraštus. SVARBU: jokiu būdu neįplėškite tešlos, nes kitaip norimo efekto nebus. Skystis išbėgs, mėsa neteks sultingumo.





Įkaitinti orkaitę iki 220 temp ir kepti 1 val 40 min. Laikas priklauso nuo to, ar labai mėsingi šonkauliukai, kadangi jie pas mane buvo nemaži, tai ir kepti teko ilgokai. Ar iškepę jaučiasi iš kvapo, po namus pasklinda nuostabūs aromatai.

Ištraukus iš orkaitės patiekalas atrodo taip:
Ištraukus palaikyti dar 10 min, kad viskas susigulėtų, tuomet nešti ant stalo ir prie visų prapjauti viršų. Tik atsargiai, nes išeina labai karšti garai.
Mėsa tiesiog krenta nuo kaulų.
Tokiu būdu esu kepusi vištienos ketvirčius ( kiekvieną atskirai apsukau tešla), blauzdeles, kumpį, karką.


Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą