2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Forminis batonas


Receptą naudoju jau labai seniai, greičiausiai jis paimtas iš www.supermama.lt, kadangi visus patikusius receptus susirašydavau į savo receptų knygą, tai tokios mados, iš kur jis paimtas, rašyti nebuvo :). Receptas labai paprastas, jį gali drąsiai bandyti tos, kurios dar nėra kepusios duonos, o išsikepti noris, dar nebuvo taip, kad nepavyktų.


Reikės

375 gr miltų
5 gr miltų
1 v.š. minkšto sviesto ( į tešlą )
1 v.š. lydyto sviesto ( duonos aptepimui)
1,5 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
apie 200 ml šilto vandens

Į šiltą vandenį ( ne karštą, o šiltą, kad įkišus pirštą į vandenį jaustumėte šilumą, o ne karštį ) suberti mieles ir cukrų. Viską išmaišyti ir palikti pastovėti 10 min., turi susidaryti puta, jei ji nesusidarė, geriausiai viską pakartoti, kad duona pavyktų.
Į pasigamintą mišinį dėti druską ir  po truputį berti miltus, kad gautųsi elastinga, minkšta tešla. Galiausiai įminkyti sviestą. Gerai išminkyti tešlą.
Stačiakampę formelę 26x11 cm ištepti riebalais.
Tešlą padalinti į tris dalis, iš jų padaryti volelius ir supinti kasą. Ją perkelti į skardelę, viršų aptepti lydytu sviestu. Pridengti ir laikyti 1 val laiko, kol gražiai pakyla ( pakyla ji 3 kartus).
Orkaitę įkaitinti iki 220 temp ir kepti 10 min, po 10 min, kaitrą sumažinti iki 200 temp ir dar kept 20 min.
Iškepusią atvėsinti skardoje, atvėsusią laikyti maišelyje. Skanaus !!!


P.S. kiekvieną kartą ji gali būti vis kitokia, tereikia fantazijos. Kelios variacijos: įmaišyti į tešlą džiovintas žoleles; pasigaminti česnakinį sviestą ir darant kasą kiekvieną volelį pertepti juo; galima įdėti smulkintų alyvuogių, džiovintų pomidorų ir pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą