2012 m. gegužės 10 d., ketvirtadienis

Kalakutienos kepsnys



1 kg kalakuto kulšies
1 v.š. skysto medaus ( galima pakeisti auksaspalviu sirupu)

Marinatui

2 v.š. garstyčių su grūdeliais
1 v.š. balzamiko acto
1 v.š. aliejaus
1/2 a.š. džiovinto rozmarino
1/2 a.š. džiovinto raudonėlio
druskos, pipirų


Pirmiausia iš kalakutienos kulšies išėmiau kaulą. Mėsą šiek tiek pamušau mėsos plaktuku, ties odą padariau kelias įpjovas. Visus marinavimui skirtus produktus sumaišyti ir gerai įtrinti kalakutieną. Geriausia taip pamarinuoti ryte, o vakare kepti.

Pasimarinavusią mėsą susukti į vyniotinį ir surišti maistiniu siūlu. Taip bekepanti mėsa išlaikys savo sultingumą, mėsa nebus sausa.





Orkaitę įkaitinti iki 190 temp ir kepti apie 1 val 10 min., praėjus laikui, mėsą ištraukti, nuimti siūlus ir aptepti medumi. Kalakutieną vėl pašauti į orkaitę 5 min., kol gražiai paruduos ir viršus karamelizuosis. Skanaus !!!










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą