2012 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Šoninės juostelės su raudonėliu


Patiekalas labai paprastas, tiek, kad mėsos marinavimui pasirinkau šviežias žoleles, kurios patiekalui suteikė neapsakomą aromatą ir labai gerą skonį. Kai darže užderi prieskoninės žolelės, nuodėmė būtų jų nenaudoti.


Reikės

600 gr šoninės ( rinkausi liesą, kur mėsos daugiau, nei lašinuko)
geros saujos kapoto šviežio raudonėlio
pusė saujos salierų lapų
6 skiltelės česnako
druskos, pipirų

Šoninę supjaustyti juostelėmis. Ant mėsos berti smulkiai kapotus raudonėlius ir saliero lapus, galiausiai kapotą česnaką, druską ir pipirus. Viską gerai įtrinti į šoninę. Palikti valandėlei pastovėti.





Šią šoninę kepiau kepimo rankovėje, galima ją kepti ir paprastai, jei norisi apskrudusios mėsos, galima troškinti. Paruošimo būdas ne toks svarbus, šviežių žolelių aromatas ir jų suteikiamas skonis nenukentės.
Orkaitę įkaitinau iki 190 temp ir kepiau apie valandą laiko, kartu su bulvėmis. Skonis nepakartojamas. Skanaus !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą