2012 m. birželio 17 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos krepšiukai su karamelizuotais svogūnais ir šoninės traškučiais



Reikės

bemielės sluoksniuotos tešlos
4 svogūnų
2 v.š.cukraus
0.5  a.š. druskos
karšto rūkymo šoninės


Bemielės tešlos lakštus padalinti į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko formuoti krepšelį. Aš gabaliuką perlenkiu per pusę, kraštelius gerai sukibinu ir tokią kišenėlę, dedu į keksiuko formą. Formoje dar paspaudau pirštais, kad susiformuotų gražus krepšelis.
Karšto rūkymo šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis. Įkaitinti keptuvę, įpilti lašelį aliejaus ir sudėti šoninę. Gerai pačirškinti, kad šoninė taptų kaip traškutis. Ją išimti iš keptuvės ir atidėti, kol atvės.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus, sudėti svogūnus, gerai apkepti, kol jie taps auksaspalviai ir minkšti. Berti druskos, išmaišyti ir galiausiai suberti cukrų. Viską gerai išmaišyti, pakaititi, kol svogūnai karamelizuosis.

Paimti keksiukų formą, su pasiruoštą tešlą, pirmiausia dėti šoninę







po svogūnus







Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti, kol gražiai apskrunda. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą