2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Vištienos krūtinėlės šašlikas su šiltomis cukinijų ir pomidorų salotomis



Vištienai reikės

poros vištienos krūtinėlių
2 v.š. majonezo
druskos, pipirų
džiovino rozmarino

Šiltoms cukinijų ir pomidorų salotoms reikės

1 didelės cukinijos
10 vnt čeri pomidoriukų
4 skiltelės česnakų
gabaliukas sviesto
druska, pipirai


Vištieną supjaustyti gabaliukais. Dėti majonezo, druskos pipirų ir džiovinto rozmarino (labai skanu vietoje jo naudoti imbierą). Geriausiai taip vištienai leisti pasimarinuoti bent kelias valandas.
Medinius iešmukus prieš kepant, pamerkti 30 min į vandenį. Sumaut ant iešmukų vištieną. Paimti gilesnę skardą, kad sudėjus iešmukus, jie nesiliestų su skardos dugnu.
Orkaitę įkaitinti iki 180 temp. Paimti karščiui atsparų indą, pripilti jį vandeniu. Aš dar įdedu į vandenį intensyvaus kvapo džiovintų žolelių, tokių kaip mairūnas, anyžius, kad kepant vištienai ji dar prisipildytų aromatais. Vanduo garuodamas neleidžia krūtinėlei išsausėti, ji išlieka minkšta ir sultinga.
Skardą su vandeniu dėti į orkaitę, palaukti, kol orkaitė įkais iki reikiamos temperatūros, tuomet dėti vištieną ir kepti apie 25 min.

Per tą laiką pasiruošti šiltas salotas. Cukiniją supjaustyti šiaudeliais. Įkaitinti keptuvę, dėti gabaliuką sviesto, šiek tiek aliejaus, kad sviestas nesviltų, dėti cukiniją. Ant jos smulkiais gabaliukais supjaustytą česnaką. Jiems apkepus, sudėti per pusę padalintus pomidoriukus. Viską padruskinti, papipirinti, dar pakepti kelias minutes.

Garnyrui naudojau ryžius, prie vištienos šiltą pelėsinio sūrio padažą ( padažas labai paprastas, į keptuvę dėti nedidelį gabaliuką sviesto, tuomet kubeliais pjaustytą sūrį ir kelis šaukštus grietinės, viską kaitinti ant vidutinės ugnies nuolat maišant, kol sūris ištirps). Skanaus !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą