2012 m. birželio 17 d., sekmadienis

Traškūs trikampiukai su mėsos ir džiovintų grybų įdaru


Tešlai reikės

2 kiaušiniai
3 v.š. aliejaus
druskos
žiupsnelis cukraus
+- 450 gr miltų
+- pusė stiklinės vandens

Įdarui reikės

200 gr maltos kiaulienos
200 gr džiovintų grybų (juos galima pakeisti pievagrybiais)
svogūno
druskos, pipirų

Į gilų dubenį įmušti kiaušinius, berti druskos, cukraus ir pilti aliejų. Viską labai gerai išplakti. Pilti vandenį. Išmaišyti. Miltus berti po du šaukštus ir vis maišyti, kol tešlą reiks pradėti minkyti. Tešla turi gautis minkšta, ne per kieta. Paruoštą tešlą palikti pusvalandžiui pastovėti.
Mėsą sumaišyti su sumaltais grybais ir smulkiai kapotu svogūnu. Berti prieskonius.

Tešlą, labai plonai iškočioti ant pamiltuoto stalo ir supjaustyti 5 cm storio juostelėmis. Dėti mažą gabaliuką pasiruošto įdaro ir formuoti trikampėlius.



Taip paruoštus trikampėlius galima kepti dviem būdais, t.y. virti riebaluose arba orkaitėje, tuomet juos reiktų aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180 temp, kol gražiai apskrus.

Skanaus !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą