Reikės
paprikos (turėjau 4 dideles)
maltos mėsos (4 didelėms reikėjo 400 gr)
1 pakelis ryžių
2 skiltelės česnako
2 svogūnai
1 morka
druska, pipirai
džiovintų petražolių, mairūno ir čiobrelio
1 kiaušinis
Pirma pasiruošti paprikas. Nupjauti viršūnelę, išimti sėklas. Paprikos vidų įtrinti druska ir palikti 10 min, susikaupusį skystį išpilti. Druską nuima paprikos kartumą.
Į maltą mėsą dėti kiaušinį, traiškytą česnaką, smulkiai kapotą svogūną, druską, pipirus, džiovintas žoleles ir virtus ryžius. Visą gerai išminkyti. Paprikas standžiai prikišti įdaro, uždengti viršūnėlėmis, sudėti į gilų puodą, užpilti vandeniu iki viršūnėlių, dėti druskos, nuluptą ir į 4 dalis padalintą svogūną, nuluptą ir pasmulkintą morką. Virti apie 40 min, priklausomai nuo paprikų dydžio, pas mane jos buvo iš tiesų nemažos. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą