2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Pita su šiltomis vištienos salotomis

Reikės

Pitai:

250 gr. miltų
4 gr. sausų mielių
150 ml. šilto vandens
2 šaukštai aliejaus
žiupsnelis cukraus
½ a.š. druskos

Mieles sumaišyti su vandeniu ir cukrumi. Leisti pastovėti kelias minutes. Miltus sumaišyti su druska ir supilti vandenį, aliejų ir minkyti. Tešla labai maloni, elastinga. Paruoštą tešlą palikti kilti , kol ji padvigubės, aš visada kildinu valandą laiko. Perminkyti  ir padalinti į 5 kamuoliukus. Palikti juos vėl šiltai kilti apie 10-15 min. Kai vos pakils iškočioti maždaug 2 cm. storio lakštus ir vėl palikti iki 10 min. pailsėti.
Orkaitę su tuščia skarda įkaitinti iki 250 laipsnių.
Į įkaitintą orkaitę dėti iškočiotus tešlos lakštus. Viskas turi būti vykti greitai.  Orkaitės durelių kepant neatidarinėti!!! Kepti 7-8 min. ir greit traukti lauk.Matysis aiškiai, viršus gražiai paruduoja.  Dedant į orkaitę irgi stengtis karščio neišleisti, greit pravert vos dureles įdėti duonelę.
Ištraukus išimti duoneles ir apkloti švariu audiniu, kad suminkštėtų. Uždengti yra būtina.

Įdarui naudojau

2 vištienos krūtinėlių puseles
agurkas
pomidorai
aisbergo salotos
mėgiamas padažas (man skaniausia vištienai, sumaišyti majonezą/austrių padažą/šiek tiek grietinės)

Vištienos marinavimas:

4 skiltelės česnako
druka, pipirai
Santa Marijos Persiladas (nerealus prieskonis, tobulas mano skonio receptoriams)


Vištieną pamarinuoti bent kelioms valandoms. Agurkus susipjaustyti griežinėliais, pomidorus riekelėms, taip pat pasmulkinti aisbergą.
Pasiruošti padažą. Sumaišyti visus ingridientus.
Pakepinti marinuotą vištieną.
Surinkimas. Pitą perpjauti, dėti padažo, jį paskleisti. Tuomet dėti šiek tiek vištienos, aisbergą, agurkus, pomidorus, vėl vištieną ir ant viršaus dar šiek tiek padažo. Labai skanu. Skanaus !!!


Šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą