2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Lipnūs vištienos sparneliai

Reikės

10 vnt sparnelių
krakmolo (naudojau kukurūzų krakmolą)
3 v.š. austrių padažo
3 v.š. skysto medaus (naudojau auksaspalvį sirupą)
1 laimo vaisiaus


Sparnelius supjaustyti į tris dalis. Apvirti (įdedant druskos, lauro lapą ir kvapniuosius pipirus), kad nugriebti visas putas, nuo užvirimo neilgiau 10 min. Ištraukti, atvėsinti. Atvėsusius apvolioti krakmole ir gerai įkaitintoje keptuvėje apkepti. Iš visų pusi, kol gražiai apskrus.
Atskirame inde sumaišyti austrių padažą, medų ir laimo vaisiaus sultis. Galima naudoti citriną, bet su laimo vaisiumi skonis gaunasi subtilesnis. Įkaitinti keptuvę su labai nedideliu kiekiu aliejaus ir supilti pasiruoštą padažą, maišyti, kol užvirs. Užvirus sudėti apkeptus sparnelius ir gerai išmaišyti, kad visi sparneliai pasidengtų padažu. Kaitinti, kol padažas pilnai susikaramelizuos ir bus ne skystas, o tąsus. Vis maišyti, kad jie nesusviltų. Atsiraitoti rankoves ir mėgautis. Skanaus !!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą