Šiam patiekalui reikės (1 kg šonkauliukų)
1/5 a.š. džiovintų petražolių
1/3 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1/5 a.š. maltų kmynų
1/3 a.š. maltos kalendros
1/3 a.š. čili miltelių arba vieno nedidelio čili pipiriuko
druska
pipirai
Geriausia šonkauliukus pamarinuoti iš ryto, jei norima kepti vakare. Paimti gilų indą, sudėti šonkauliukus ir suberti visus nurodytus prieskonius. Rankomis gerai juos įtrinti. Uždengti maistine plėvele ar folija ir padėti į šaldytuvą. Atėjus laikui kepti, ištraukus šonkauliukus iš šaldytuvo, dar kartą juos paminkyti, prieskoniai jau bus sudrėkę ir tarsi košelė pasiskleis ant mėsos. Paimti skardą (gerai būtų gilesnė), sudėti šonkaulius, įpilti pusę stiklinės vandens, kad bekepant jie neišsausėtų, ir pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę. Jei šonkauliukai mėsingi, vandeniui išgaravus, galima jo dar šiek tiek įpilti. Jau kai vanduo visai išgaruos, šonkauliukus šiek tiek aptepti aliejumi, tada tikrai mėsa neišsausės, pasidengs traškia plutele, o vidus bus minkštas ir sultingas.
Mano turimi šonkauliukai nebuvo itin dideli, tai visas kepimo procesas užtruko 40 min.
Skanaus!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą