2012 m. birželio 24 d., sekmadienis

Krevečių užkandis



Reikės

tigrinių krevečių
česnako
čili  pipiro
stambios druskos
alyvuogių aliejaus
1 v.š. skysto medaus

padažui

200 gr pelėsinio sūrio ( intensyvesnio skonio, naudojau su mėlynuoju pelėsiu Dor blue)
2 v.š. grietinės

Atitirpusias krevetes apšlakstyti alyvuogių aliejumi, berti druskos, kapotų pipirų. Išmaišyti ir palikti pusvalandžiui. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, dėti kapotus česnakus, jiems apkepus, sudėti krevetes. Apkepti ( trumpai, kad krevetės tik pašiltų, nes ilgai jas kepant jos tampa guminės). Galiausiai dėti medaus ir viską gerai išmaišyti. Leisti joms karamelizuotis. Ištraukus iš keptuvės, leisti joms atvėsti.
Per tą laiką pasigaminti padažą. Viskas labai paprastą. Sūrį supjaustyti smulkiai, dėti grietinę ir viską gerai išsukti, kad neliktų gumulėlių ir padažas būtų vientisas. Viskas. Skanaus !!!

2 komentarai: