2012 m. birželio 1 d., penktadienis
Kuskusas su lašišos padažu
Labai lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas. Tinka nuolat skubantiems ir laiko prie puodų suktis neturintiems žuvies mėgėjams.
Reikės
Kuskusui
250 gr kuskuso kruopų
250 ml vandens
1 v.š. aliejaus
2 a.š. sviesto
daržovių ( šį kartą dėjau brokolio, svogūno, cukinijos - tinka visos daržovės, kurias mėgstate)
druskos
Lašišos padažui
400 gr lašišos
4 skiltelės česnako
1 didesnis svogūnas
sauja kapotų šviežių krapų
0,5 čili pipiro (galima nedėti, jei nemėgstate aštriau)
2 v.š. su kaupu grietinės
Lašišos marinatui
0,5 citrinos sulčių
stambiai maltų kvapniųjų pipirų
druskos (naudojau meškinio česnako druską)
Lašišą supjaustyti nedideliais kubeliais. Pabarstyti pipirais, druska, pilti citrinos sulčių. Išmaišyti.
Kuskusas. Svogūną smulkiai sukapoti. Įkaitinti keptuvę, pilti šiek tiek aliejaus, apkepinti svogūną.Kubeliais supjaustyti cukiniją, žiedeliais atskirti brokolį ir sudėti į keptuvę. Įpilti šiek tiek vandens ir leisti pasitroškinti. Troškinti, kol išgaruos vanduo ir daržovės ims kepti. Išjungti ugnį.
250 ml vandens užvirinti. Įpilti šauktą aliejaus, berti šiek tiek druskos. Puodą nuimti nuo ugnies, suberti kruopas , išmaišyti ir uždengti dangčiu. Po 4 min, į puodą sudėti sviestą ir apkeptas daržoves. Viską gerai išmaišyti ir uždengti dangčiu.
Lašišos padažas. Įkaitinti keptuvę pilti šiek tiek aliejaus ir nedidelį gabalėlį sviesto. Sudėti smulkiai kapotus česnakus ir svogūną, jiems apkepus sudėti smulkiai kapotą čili pipirą. Galiausiai sudėti lašišą. Gerai apkepti, bet neperkepti, kelias minutes, kol žuvis šiek tiek pabaltuoja. Sudėti kapotus krapus ir grietinę. Viską gerai išmaišyti. Galima dar pabarstyti šiek tiek prieskoniais, viskas pagal skonį.
Dėti į lėkštes ir mėgautis. Skanaus !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą