2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Vištienos suktinukas su įdarytu kalafiorų tešlos krepšeliu


Tai vienas iš dviejų mano firminių patiekalų. Pagyrų sulaukęs ne kartą, tikiuosi patiks ir jums.

Reikės

Vištienos suktinukams

2 vištienos krūtinėlių ( iš jų gausis 4 suktinukai)
druskos, pipirų
majonezo
šviežio sūrio su žolelėmis ( tinka ir mocarela)
kukurūzų krakmolo

Vištienos suktinukams aptepti

1 v.š. austrių padažo (tiks ir tamsusis sojų padažas)
1 v.š. skysto medaus (tinka auksaspalvis sirupas)

Kalafiorų tešlos krepšeliams

200 gr kalafioro
80 gr sviesto
1 kiaušinis
apie 170 gr miltų
žiupsnelis druskos


Krepšelių įdaras (tinka bet kokios jūsų mėgiamos daržovės)

1 cukinija
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
druska, pipirai

Padažui

150 gr liesos grietinėlės
100 gr lydyto sūrelio ("Mildutės" tipo)
saujos kapotų petražolių
šiek tiek druskos

Pirmiausia reikia pasigaminti tešlą. Kalafiorą sutarkuoti per smulkią tarką.






Į tarkuotą kalafiorą įmušti kiaušinį, kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, berti druskos. Galiausiai  suberti miltus. Tešlą išminkyti. Ji gaunasi labai minkšta, šiek tiek kimbanti prie rankų. Taip paruoštą tešlą dėti į šaldytuvą 30 min.




Vištienos krūtinėlę padalinti į dvi dalis, per maistinę plėvelę gerai išmušti. Pabarstyti mėgiamais prieskoniais. Dėti šaukštelį majonezo ir ištepi visą krūtinėlės paviršių, ant jo juostelėmis pjaustytą sūrį. Susukti suktinuką, apvolioti kukurūzų krakmole ir šiek tiek apkepti įkaitintoje keptuvėje. Apkepimas apvoliojus kukurūzų krakmole, neleis suktinukams išsausėti bekepant orkaitėje.


Toliau reikia pasigaminti krepšelius. Rankas lengvai pamiltuoti, imti tešlos gabaliuką ir iškloti keksiukų formeles. Ne per plonai.







Įdarui keptuvėje apkepti svogūną, česnaką ir šiaudeliais pjaustytą cukiniją, berti prieskonių, šiek tiek atvėsinti ir sudėti į krepšelių vidų. Daržoves galima naudoti kokias tik labiausiai mėgstate.





Įkaitinti orkaitę iki 180 temp ir kepti 35 min, po 20 min, vištienos suktinukus aptepti austrių padažu/medumi mišiniu.

Padažui pasigaminti reikia, pakaitinti grietinėlę, tuomet dėti lydytą sūrelį, kapotas petražoles ir šiek tiek druskos. Viską gerai išmaišyti.

Skanaus !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą