2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Fish Chips - žuvis traškioje tešloje

baltos žuvies filė
miltų
kepimo miltelių
stipriai gazuoto mineralinio vandens
druskos, pipirų
aliejaus virimui

Žuvį supjaustyti piršto storio juostelėmis, jos neturi būti labai storos. Pamarinuoti žuvį, iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais. Palaikyti bent valandėlę, nes druska iš žuvies ištrauks visą vandenį ir žuvis bus tokia, kokios reikia tikriems Fish Chips, t.y. sausesnė.
Tuo tarpu reikia pasidaryti tešlą žuviai. Dėti miltus, berti kepimo miltelius ir stipriai gazuotą mineralinį vandenį ( tešlos kiekis priklauso nuo žuvies kiekio, bet apytiksliai santykis turi būti toks 250 gr miltų, 2 a.š. kepimo miltelių ir +-300ml mineralinio), tešla turi gautis šiek tiek skystesnė nei grietinė.
Į puodą supilti aliejų, užvirinti.
Kiekvieną žuvies gabaliuką apvolioti miltuose, o tada pasigamintoje tešloje ir dėti į įkaitintą aliejų. Kepti, kol gražiai apskrus, vis pavartant. Iškepusius, sudėti ant servetėlės, kad sugertų riebalus. Tiekti su apvirtom/keptom bulvių puselėmis ir mėgiamu padažu. Skanaus !!!



1 komentaras: