2012 m. balandžio 23 d., pirmadienis

Naminiai lavašai


Mūsų šeimoje labai mėgiami lavašai, bet kokioje formoje, pradedant vyniotinukais šaltam užkandžiui, baigiant šašliku ar pan. Lavašus esu kepusi įvairiausius, t.y. ir kepimo milteliais, ir mielėmis. Labiausiai vykę gavosi tie, kurių sudėtyje yra mielių. Receptas rastas Skanaus gyvenimo tinklaraštyje.

Mano keptuvė yra 26 cm skersmens, lavašų gavosi 8.

Jiems reikės

40 gr. sviesto
1/2 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
300 gr. miltų
1 a.š. sausų mielų
+\- 100 ml šilto vandens

Mieles ir cukrų supilti į šiltą vandenuką išmaišyti ir leisti sureaguoti kelias min. Druską sumaišyti su miltais, supilti lydytą sviestą ir mielių mišinį, minkyti, kol taps tešla elastinga ir labai maloni,nelimpanti prie rankų, jei reikia galima įpilti daugiau vandens ar šiek tiek daugiau miltų. Tešlą pastatyti, kad pakiltų. Tešlą padalinti į 8 gabalėlius ir ant pabarstyto miltais stalo iškočioti visiškai peršviečiamai, tešla labai paklusni ir elastinga. Į sausą keptuvę dėti iškočiotą lavašo blyną ir vos apkepti iš abiejų pusių. Tik apkepusius lavašus, sudėti į lėkštę ir apdengti švariu rankšluosčių, laikyti, kol atvės. Lavašai gaunasi minkšti ir elastingi.  Skanaus !!!

3 komentarai:

  1. sveikute,

    iskepiau lavasus, pagal tavo receptuka. Bet man jie luzineja kieti labai. O kaip susukti is tokiu sektinukus, nerealu? gal ka netaip padariua? bet kaip viska pagal tavo recepta dariau. gal patarsi ka?

    aciu is anksto

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ech, žiūriu, kad neįrašiau galo, atsiprašau, pabaiga tokia, kad tik iškepusius lavašus sudėti į lėkštę ir apdengti rankšluoščiu, laikyti, ko atvės. Tuomet jie bus minkšti ir elastingi.

      Panaikinti
  2. Dekui. Na pirmas blynas prisviles kaip sakoma, veliau bus gerai :) Linkejimai

    AtsakytiPanaikinti