2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Naminiai makaronai su kiaulienos kumpio troškinuku



Naminiams makaronams reikės

450 gr miltų
100 ml vandens
1/2 a.š. druskos
3 v.š. aliejaus
2 kiaušiniai

Į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską, pilti aliejų ir vandenį. Viską gerai išplakti. Sudėti miltus. Išminkyti tešlą. Ji gaunasi minkšta, bet nelipni. Išminkytą tešlą, padėti 30 min į šalį, kad susistovėtų.




Tuomet aš tešlą padalinu į keturias dalis. Man taip paprasčiausiai ją iškočioti kuo ploniau.





Kuo plonesnė tešla, tuo makaronai skanesni. Kočiojant tešlą, ją reikia pabarstyti miltais, aš paprasčiausiai imu saują miltų ir padengiu jais visą tešlos paviršių.






Tešlą susukti į ritinį ir supjaustyti plonomis riekelėmis.






Riekeles išvynioti ir sumaišyti su miltais, kad makaronai nesukibtų.







Virti juos reikia trumpai. Užvirinti vandenį, sudėti makaronus ir virti 4-5 min, nuo užvirimo ( virimo laikas priklauso nuo makaronų storio).

Kiaulienos kumpio troškinukas labai paprastas, jam reikės

500 gr kiaulienos kumpio
2 nedidelių cukinijų
2 svogūnų
1 didelės morkos
mėgiamų prieskonių ( aš naudojau garstyčių grūdelius, trintą lauro lapą, druską)
200 ml 12 proc grietinėlės
džiovintų čiobrelių, petražolių

Kumpį pasiruošiau iš anksto. Įtryniau druska, pipirais, lauro lapo milteliais, garstyčių sėklomis ir aliejumi. Taip pamarinuotą kumpį, geriausiai palaikyti kelias valandas, kad susigūlėtų prieskoniai. Po to jį dėti į kepimo rankovę ir pašauti į 200 temp orkaitę 30 min. Kumpis dar nebus pilnai iškepęs, bet ne toks ir nereikalingas. Man pakepto, o po to patroškinto kumpio skonis žymiai skanesnis. Atvėsintą kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis. Jas sudėti į gilų puodą. Morkas supjaustyti mažais gabaliukais ir dėti į įkaitintą keptuvę, ant morkų sudėti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir viską gerai apkepti. Berti prieskonius. Galiausiai sudėti šiaudeliais pjaustytas cukinijas. Apkeptas daržoves sudėti į puodą ant mėsos. Pilti porą stiklinių vandens, jis neturi apsemti mėsos ir daržovių. Troškinti 15 min., po 15 min atidengti dangtį ir leisti nugaruoti daliai vandens. Atskirai sumaišyti grietinėlę su džiovintomis žolelėmis ir supilti ant troškinuko, viską gerai išmaišyti, palaukti, kol užvirs. Užvirus išjungti ugnį, uždengti dangtį ir leisti troškinukui pastovėti 5 min. Taip paruoštą troškinį užpilti ant makaronų ir skanauti. Skanaus !!!

1 komentaras: