2012 m. balandžio 30 d., pirmadienis

Gaspačas


Gaspačo - tradicinė ispaniška šaltsriubė. Ši sriuba ruošiama iš pomidorų, česnako, agurko, paprikos, vandenyje brinkintos baltos duonos. Šį sriuba turi būti gerai atšaldyta, tuomet atsiskleidžia tikrasis sriubos skonis.


Reikės

300 gr baltos duonos (geriausiai batonas, čiabata ar pan.)
600 gr pomidorų
2 skiltelės česnako
2 svogūnai
7 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. acto
2 paprikos
1 agurkas
vandens ( jo kiekis reguliuojamas pagal skonį ir norimos sriubos tirštumą)
druska
skrudinti duonos kubeliai

Pirmiausia išmirkyti duoną. Išmirkytą, nusunkti ir sutrinti kartu su česnaku. Svogūnus susmulkinti, pomidorus nulupti ir sutrinti. Įpilti acto, aliejaus, berti druskos ir viską gerai išplakti. Įpilti šalto vandens. Paragauti ar netrūksta druskos. Sriubą padėti į šaldytuvą. Agurką, paprikas supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į sriubą, kartu su duonos kubeliais prieš tiekiant į stalą. Skanaus !!!

Šaltinis Žurnalas "Skanaus" 2012 nr.1

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą