2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Jautienos Stroganovas su naminiais makaronais


Reikės

300g jautienos
300g pievagrybių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 didelis svogūnas
1 šaukštas miltų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas aliejaus
100ml šalto daržovių sultinio
200g natūralaus jogurto
1 šaukštas grietinės (30proc.)
1 šaukštelis aštriųjų garstyčių
1 šaukštelis pomidorų padažo
Druska, juodieji pipirai, krapai


Supjaustykite juostelėmis jautieną. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite jautieną ir kepinkite. Kol kepinsite jautieną susipjaustykite pievagrybius griežinėliais ir juos apšlakstykite citrinos sultimis. Svogūną supjaustykite kubeliais. Pakepintą jautieną išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai. Vietoj jos į keptuvę dėkite pievagrybius ir svogūnus. Kepkite apie 10 min.
Pasiruoškite padažą. Miltus sumaišykite su šaltu daržovių sultiniu, įdėkite jogurto, grietinės ir vėl sumaišykite. Gautą mišinį supilkite į keptuvę ant pievagrybių ir svogūnų, ir maišydami troškinkite, kol padažas sutirštės. Tuomet dėkite garstyčias, pomidorų padažą ir apkeptą jautieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską patroškinkite dar keletą minučių. Patiekalą papuoškite smulkintais krapais.
Makaronų receptas čia, tiek, kad dar įdėjau ciberžolės, kad įgautų gražią geltoną spalvą.


Skanaus!!!


Šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą