2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

Itališkos bandelės


Labai skanios, minkštos, aromatingos. Receptas rastas supermama.lt, paskelbė narė Sonatina.


Reikės

450 gr miltų
7 gr sausų mielių
2 a.š. druskos
2 a.š. cukraus
1 v.š. aliejaus
300 ml šilto vandens
kukurūzų miltų
papildomai aš dar dėjau džiovintų petražolių, česnako granulių

Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame vandenyje. Palaukti 10 min, kol suputos ( suputoti būtina).
Dalimis berti persijotus miltus ir užminkyti minkštą, elastingą tešlą, šiek tiek kimbančią prie rankų.
Galiausiai suberti druską, pilti aliejų. Šioje vietoje dedu džiovintas žoleles, česnaką.
Tešlą minkyti 10 min.
Tešlą dėti į aliejumi išteptą dubenį.






Tešlą pridengti ir kildinti 40 min.







Pakilusią tešlą padalinti į 10 gabaliukų ( galima ir į daugiau, priklausomai kokio dydžio bandelių norisi). Suformuoti bandeles. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Viršų pabarstyti kukurūzų miltais, pridengti ir kildinti dar 30 min.
Orkaitę įkaitinti iki 230 temp, ant dugno dėti skardelę su verdančiu vandeniu. Bandeles kepti 6 min, tuomet temperatūrą sumažinti iki 200 temp ir dar kepti 10 min. Skanaus !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą