2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Jautienos troškinukas su bulvinukais

Reikės

500 gr jautienos
4 skiltelės česnako
6 cm imbiero šaknies
1 a.š. provanso žolelių
druskos, pipirų
2 v.š. vandens
1 v.š. medaus
1 v.š. sojos padažo arba austrių padažo(naudojau pastarąjį, man jo skoninės savybės priimtinesnės nei sojos, austrių padažas šiek tiek subtilesnis, ne toks intensyviai sūrus, su šiek tiek saldumo)
2 morkos
2 svogūnai

Bulvinukams

5 didelių bulvių
1 kiaušinis
krakmolo, kad bulvių masė nekibų prie rankų


Jautieną supjaustyti plonomis juostelėmis, berti druskos, pipirų, kapoto česnako, tarkuotos imbiero šaknies ir provanso žolelių. Viską gerai išmaišyti ir palaikyti bent kelias valandas.
Pasmulkinti morkas, svogūnus.
Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir sudėti mėsą, viską gerai apkepti. Pilti stiklinę vandens, sumažinti ugnį ir troškinti. Kai vanduo bus beveik nugaravęs, sudėti morkas ir svogūnus, gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir šiek tiek patroškinti. Kai daržovės suminkštės, atidengti dangtį ir leisti skysčiui visai nugaruoti, kad viskas nebesitroškintų, o keptų. Sumaišyti 2 v.š. vandens su medumi ir soja(austrių padažu), gerai išmaišyti ir užpilti ant mėsos. Ugnį padidinti ir leisti vandeniui išgaruoti. Jautiena gaunasi minkšta, susimaišę imbiero ir medaus skoniai, suteikia troškinukui subtilaus skonio.
Bulvinukus pasigaminti paprasta. Bulves nuskusti, išvirti, atvėsinti, sumalti. Dėti kiaušinį ir krakmolą. Krakmolą dedu po 1 v.š., kol masė tampa minkšta, bet nekibi. Formuoti nedidelius kukuliukus ir išvirti pasūdytame vandenyje, apie 7-8 min.
Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą