2012 m. balandžio 26 d., ketvirtadienis

Naminis vištienos vyniotinis su džiovintomis slyvomis

Šį vyniotinį gaminu jau labai seniai. Kiekvienas gaminimo kartas gali būti kitoks, ingridientus galima rinktis, kokius tik širdis geidžia. Šį kartą pasirinkau džiovintas slyvas, labai skanu su džiovintais abrikosais, kiti deda morkas, žirnelius, kiaušinius. Pats gaminimo procesas nėra sudėtingas, tiek, kad laiko užima vištienos išdarinėjimas. Gaminant vištienos vyniotinį galima rinktis visą vištą, ketvirčius, kumpelius, svarbu, kad būtų odelė ir, žinoma, vištienos mėsa, o galima iš viso atskirai nusipirkti vištienos odeles ir vištienos faršą, tuomet vyniotiniui pagamini tereiks keletos minučių. Šį kartą, vyniotiniui gaminti, pasirinkau kumpelius.

Reikės

6 vištienos kumpelių su oda
džiovintų slyvų (pagal skonį)
mėgiamų prieskonių ( šį kartą dėjau druskos, pipirų, provanso žolelių)
maistinės plėvelės, kepimo rankovės, maistinio siūlo

Pirmiausia odeles atskirti nuo mėsos. Mėsą sumalti per mėsmalę. Į faršą dėti druskos, pipirų, provanso žolelių. Gerai išminkyti.
Ant maistinės plėvelės sudėti vištienos odeles, riebaline puse į viršų.






Ant odelės, tolygiai paskleisti pasiruoštą faršą.






Ant faršo sudėti džiovintas slyvas.






Maistinės plėvelės pagalba, standžiai susukti vyniotinį. Kai susuksite vyniotinį, geriausia jį dar kartą įsukti į kitą mistinę plėvelę. Surišti maistiniu siūlu. Susukus ir aprišus vyniotinį, jį kišu į kepimo rankovę ir vėlgi taip pat gerai ir standžiai surišu maistiniu siūlu, nes vyniotinį reiks kepti orkaitėje. 



Paruoštą vyniotinį pašauti į 180 temp įkaitintą orkaitę 1-1,15 val.Priklausomai nuo vyniotinio storio. Iškepusį ištraukti iš orkaitės ir paslėgti, geriausia pernakt. Skanaus !!!







2 komentarai:

  1. Sveiki, Aiste!
    Kazin ar be odeliu imanoma pagaminti toko skanesta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinokit nebandžiau, skūrelė duoda tokio tvirtumo, Jos nebūtina valgyti, ji gražiai nusiima.

      Panaikinti