Reikės
Maltos mėsos kukuliukai
400 gr maltos mėsos
2 kiaušiniai
4 riekutės batono
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
Druskos
Pipirų
Žiupsnelis cukrus
Makaronams
Makaronai
Alyvuogių aliejus
Smulkintų petražolių
Padažui
Pusę indelio grietinės
Vandens
300 gr pievargrybiai
Vieno poro baltoji dalis (galima keisti į svogūną)
Duska
Česnakiniai pipirai
Kukuliukams ruošti reikia maltos mėsos. Geriausiai, kad tai būtų kiaulienos-jautienos faršas. Dėti kiaušinius, išmirkytą batoną, smulkintą svogūną, kapotą česnaką, galiausiai druską, pipirus ir cukrų. Formuoti nedidelius, apvalius kukulaičius.
Vieni juos apverda vandenyje, aš labiau mėgstu greitą apkepimą, t.y.pripilu į keptuvę nemažai aliejaus, gerai užkaitinu, dedu žalią bulvę (kad kukuliukai neprisigertų aliejaus) ir kukulaičius. Atidėti juos į šalį.
Smulkiai supjaustyti pievagrybius.
Žiedais supjaustyti porą.
Pirmiausia pakepinti porą, kol suminkštės. Dėti pievagrybius, šiek tiek apkepti ir užpilti pusę stiklinės vandens. Ant vidutinės ugnies patroškinti. Dėti prieskonius. Sudėti kukuliukus. Dar patroškinti apie 15 min. Galiausiai sumaišyti grietinę su vandeniu, turi gautis ne pernelyg skysta. Užpilti ant kukuliukų su daržovėmis. Visiškai primažinti ugnį ir leisti šutintis. Kas kartą lengvai pamaišant, kad neiširtų kukuliukai.
Per tą laiką išsivirti makaronus. Aš visuomet naudoju 100 % kietagrūdžių kviečių makaronus. Jie niekada netampa koše, išlaiko savo formą. Verdu neilgiau 8 min, kad būtų tas tarpinis variantas tarp išvirtų ir nedavirtų. Išvirusius apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti kapotomis petražolėmis. Uždengti puodą dangčiu ir lengvai pakratyti.
Dėti į lėkštę makaronus ir užpilti kukulaičių padažu. Skanaus !!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą