Tešla (iš šio kiekio gaunasi apie 50 didesnių ravioli)
2 stiklinės miltų (mano stiklinė 240 ml)
2 kiaušiniai
2 v.š. alyvuogių aliejaus
pusė šaukštelio druskos
vandens (jo prireikė nedaug, tam, kad tešla taptų kočiojama, man jo prireikė apie 50 ml)
Šios tešlos receptą galima rasti cia
Jos pagaminimas. Miltus paberi ant lygaus paviršiaus, padaryti duobutę, įmušti kiaušinius, berti druskos, viską gerai sumaišyti, turi gautis trupinukai.
Pilti aliejų. Minkyti. Pilti šiek tiek vandens, kad tešla taptų lengvai minkoma. Visa ravioli tešlos paslaptis minkyme. Reikia minkyti nemažiau 5 min, o geriausia ir visas 10 min. Tešla turi gautis tokia.
Palikti ją paiilsėti, įsukus i maistinę plėvelę valandą laiko.
Darykite įdarą, čia jau kokio norisi. Šį kartą dariau su kiaulienos/jautienos faršu ir džiovintais baravykais. Grybus išmirkyti, išvirti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Į mėsos faršą dėti džiovintą raudonėlį, šiek tiek čiobrelio, druskos, smulkiai kapotų svogūnų ir česnakų.
Tešlą padalinti į keturias dalis. Kiekvieną dalį iškočioti kiek įmanoma ploniau.Dėti įdarą. Kraštus aptepti vandeniu ir dėti kitą tešlos lakštą. Gerai užspausti kraštus, kad įdaras neišbėgtų ir įspausti norimą formą.
Užvirinti vandenį, pasūdyti ir virti apie 10 min. Patiekti su mėgiamu padažu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą